A 205/55 a nyerő

2019.05.02. 19:21

Kapós lett a négy évszakos gumi

A négy évszakos gumik újra rekordot értek el, a szegmens csaknem 35 százalékkal bővült egy év leforgása alatt.

Akár kéthetes várakozási idővel is számolniuk kell azoknak a nagyvárosi autósoknak, akik gumiszervizre kértek időpontot, mivel a műhelyeket ebben az időszakban csúcsra járatják – erről is beszélt a Világgazdaságnak a Magyar Gumiabroncs Szövetség (MGSZ) elnöke.

Hunyadi Szabolcs azt mondta, hogy becslésük szerint

a teljes hazai gépkocsiállomány csaknem kétharmada érintett a szezonális gumiszervizben, és legalább 300 ezer autóra kerül új gumi a tavaszi szezonban.

Az egyik legkelendőbb gumiabroncsméret a 205/55 R16-os, ennek minőségtől függően darabonként 10-21 ezer forint a fogyasztói ára.

A szakember négy értékesítési csatornát emelt ki: a gumiszervizeket, a gumiabroncs-webáruházakat, az autószalonokat és a hipermarketek autós osztályait.

Az eladások túlnyomó többsége az első kettőhöz kapcsolódik. A legfrissebb tanulmányok szerint tíz fogyasztóból nyolc az interneten tájékozódik a vásárlás előtt. A gumiabroncs-kiszállítások évszak szerinti bontása megfelel a várakozásoknak.

Az idei nyári gumieladások enyhe, 1 százalék fölötti bővülést mutatnak a tavalyi hasonló időszakhoz képest, viszont a téliekből jóval kevesebb fogyott: a 2018-as első negyedéves mennyiségnek a 63 százaléka.

A négy évszakos gumik újra rekordot értek el, a szegmens csaknem 35 százalékkal bővült egy év leforgása alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában