Tippeljen!

2024.03.23. 12:01

Ez a világ legboldogabb országa

Kitalálja, hogy Magyarország hol van a listán?

MW

Az éves World Happiness Index jelentést 2012-ben indították el az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak támogatására

Forrás: Shutterstock

Finnország szerezte meg az első helyet a világ legboldogabb országai között, ezzel sorozatban a hetedik éve nyerte el a címet – derül ki a World Hapinness Report 2024-es jelentéséből, tudósít a vg.hu. Az északi ország átlagos értékelése 7,7, ezt követi Dánia, Izland és Svédország. 

Hazánk Portugália és Paraguay között

Magyarország az előző évi 51. hely után idén az 56. helyet szerezte meg Portugália és Paraguay között. Meglepő módon a rangsorban elérőbb áll, mint Horvátország (63.) vagy Görögország(64.), viszont 

olyan országok is megelőznek minket, mint Nicaragua, a Fülöp-szigetek, Üzbegisztán vagy Panama.

A jelentés egyik újdonsága, hogy több mint tíz év után először nem szerepel az Egyesült Államok és Németország a húsz legboldogabb nemzet között, miután a 23. és a 24. helyre estek vissza. Franciaország pedig a 27. helyen végzett.

A legjobb 20-ba bekerült Costa Rica és Kuvait, amelyek a tizenkettedik és tizenharmadik helyet szerezték meg. A riport megállapítja, hogy a világ legboldogabb 20 országa között egyetlen nagyobb népességű sincs – ismerteti az eredményeket a vg.hu.

Az első tíz közül csak Hollandiában és Ausztráliában él 15 milliónál több, az első húszban pedig csak Kanadának és az Egyesült Királyságnak van több mint 30 millió lakosa

– olvasható a jelentésben. A világ két legnépesebb országa közül Kína a 60., míg India a 126. helyet szerezte meg. A boldogságindexben a legnagyobb visszaesést Afganisztán, Libanon és Jordánia produkálta, Szerbia, Bulgária és Lettország pedig a legnagyobb növekedést. 

Az éves World Happiness Index jelentést 2012-ben indították el az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak támogatására. A 143 ország és régió lakóit arra kérik, hogy nullától 10-ig terjedő skálán értékeljék az élettel való elégedettségüket. A jelentés hat kulcstényezőt is figyelembe vesz: a szociális támogatást, a személyes jövedelmet, az egészséget, a szabadságot, a nagylelkűséget és a korrupció hiányát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában