68 évet élt

2023.12.07. 00:03

Meghalt Andresz Kati

Magyarország egyik legnépszerűbb szinkronszínésze volt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Alina Vaska

68 éves korában elhunyt Andresz Kati magyar színésznő, szinkronszínésznő – számolt be a Színház Online. Andresz Kati számos ismert karakternek kölcsönözte a hangját. 

Többek között Goldie Hawnnak a Vasmacska kölykeiben, Susan Sarandonnak, Diane Keatonnak, Romy Schneidernek vagy éppen az intrikus Fatimának az Esmeraldában, de ő volt az Ifjú Sheldon nagymamája is. Sokan pedig a Szulejmán sorozat Afife asszonyának hangjaként emlékezhetnek rá.

„Mindannyian, akik a mozit, a tévét folyamatosan nyomon követjük, tudjuk, régebben méltán világhírű volt a magyar szinkron. Manapság, a piacgazdaság korában, már más idők járnak, de azért e nehezebb körülmények közepette is van még presztízse a szakmának. Kati színpadi szerepei, irodalmi estjei mellett, amikben magam is láttam, évtizedek óta egyik ikonja a magyar szinkronnak. Kölcsönözte különleges orgánumát már, többek közt, Romy Schneidernek, Susan Sarandonnak, és például a közkedvelt Szulejmán sorozatban a mindenki által tisztelt Afife asszony hangja is volt. Általa a török színésznő csodásan szólalt meg magyarul, de eddig semmilyen elismerésben nem részesült. Ő nem panaszkodott, csendben, szerényen tette a dolgát, és vitte családját is a hátán” – idézte egy művészeti blog visszaemlékezését a lap - írja a Mandiner. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában