Bulvár-celeb

2023.06.19. 17:30

Ezt látni kell! Ennél cukibb asszisztense egy magyar fogorvosnak sincs

Maya, az 5 éves terápiás kutya fogászati betegeket bátorít és támogat jelenlétével.

MW

Maya és gazdája, Noémi

Forrás: Metropol

Sok ember fél a fogorvostól, ezért csak akkor megy el a rendelésre, csak ha már nagy a baj. Egy budapesti, XI. kerületi fogászatnál azonban egy terápiás kutya, Maya nyugtatja a betegeket. Az ötéves spániel és uszkár keverék nagyon illedelmes és okos kutyus - derül ki a Metropol cikkéből. 

Maya hamar megszokta a rendelői környezetet és a hangokat is, a pácienseket pedig soha nem támadja le, mindig illemtudóan várja, hogy szükség legyen rá.

"5 éve van meg a kutyus, ajándékba kaptam a férjemtől meg a lányomtól, mert a mentett idős kutyánk elpusztult"

– kezdte a lapnak Wohnerné Novák Noémi dentálhigiénikus, Maya gazdája.

 

Mint minden kutyámmal, vele is elkezdtem járni iskolába és itt is, valamint az állatorvosnál is mondták, hogy ez a spániel és uszkár keverék nagyon jó idegrendszerű, hipoallergén, ezért jó lehet terápiás kutyának. 2 éves kiképzés és az engedélyek beszerzése után, május közepétől van itt a kutyus, és nagyon élvezi.

Maya átadja a bátorságoklevelet  az egyik kis páciensnek
Fotó: Metropol

"Akikkel eddig találkozott, nagy örömmel fogadták Mayát, aki az irodában vár. Mindig megkérdezzük a pácienst a rendelőben, hogy szeretne-e találkozni a kutyussal. Eddig mindösszesen egy úr volt, aki azt mondta, hogy nem olyan nagy kutyabarát és köszöni szépen, de nem élne a lehetőséggel. Mi ezt természetesen tiszteletben tartjuk, és ekkor Maya az irodában marad" – mondta Maya gazdája, és elárulta:

Volt olyan kisgyerek, aki nagyon félt. Kint simogatta és játszott Mayával, majd bement és kapott egy szurit, ami miatt nagyon sírt. A kutyus nem csinált mást, csak leült vele szemben és nézte, így nyugtatta meg a gyereket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában