ételallergia

2020.06.26. 17:39

Régóta hasgörcsök kínozzák Majoros Hajnalkát

A mindig gyönyörű kétgyermekes édesanya évek óta egészséges életmódot folytat, odafigyel a rendszeres testmozgásra és a tudatos táplálkozásra is. Ám az elmúlt időszakban erős fájdalmakkal kellett szembenéznie. Még nem tudják, mire érzékeny, ezért kivizsgálásra kell járnia, de reméli, hogy nincs komolyabb betegsége.

HOT!

Forrás: HOT!

Fotó: Vadnai Szabolcs

Majka kedvesén, Hajnin szemmel láthatóan egyáltalán nem fog az idő. Két gyermekük, Marián és Olivér születése után is szinte azonnal visszanyerte a terhessége előtti bomba formáját. Ezt elsősorban a szerencsés genetikájának köszönheti, de természetesen fontosnak tartja azt is, hogy egészséges és fitt életmóddal minél tovább fenntartsa ezt a tökéletes állapotot. Úgy tűnik, egy ismeretlen betegség mégis beárnyékolja a szépség hétköznapjait, ami miatt egyre többet szenved.

A HOT! magazin egy szemfüles olvasója pár napja egy magánklinika szakrendelésén látta Hajnit, akit éppen előtte hívtak be vérvételre. De vajon mi történhetett? Miért volt szüksége kivizsgálásra?

„Hajnit nem a szerelme, hanem az egyik barátnője kísérte el a laborvizsgálatra” – mesélte a neve elhallgatását kérő informátor. „Nem tűnt betegnek, de nyilván nyomos oka volt rá, hogy felkereste a rendelőt, ahol vért is vettek tőle.”

A lap megkereste a fiatal édesanyát, aki nem titkolta: szeretne utánajárni, mi az oka annak, hogy néhány hónapja egyre kellemetlenebb hasi panaszokkal kell együtt élnie.

„Bízom benne, hogy nincs semmi komolyabb betegségem, de mivel régóta kínzó hasfájás gyötör, ezért egy ismerősöm ajánlására elmentem egy negyvenpontos ételallergia-vizsgálatra” – kezdte lapnak a modell. „A tesztet pár nappal ezelőtt egy megbízható magánklinikán végeztettem el, ekkor ismerhettek fel a váróteremben.”

Hajni a vizsgálat részleteiről is mesélt a hot! magazin újságírójának.

„Az allergiateszt gyakorlatilag csak egy egyszerű vérvételből állt, de ebben az esetben negyven különböző ételből származó allergénre tesztelik le a véremet. Ennek az eredményéből kiderül, hogy ételallergia vagy esetleg ételintolerancia okozza-e a panaszaimat. A leggyakrabban a gluténre és a laktózra való érzékenység vált ki nagyobb hasi görcsöket, de én még nem tudom pontosan, hogy számomra milyen étel okozza a kellemetlen pillanatokat. Nem kaptam meg a laboreredményemet, és lehetséges, hogy lesznek még egyéb kivizsgálások is, ezért egyelőre semmi konkrétat nem tudok a diagnózisról. Azért remélem, hogy nem találnak semmit, amit ne lehetne orvosolni” – mondta lapunknak Hajnalka.

A leggyakoribb allergének

Hazánkban a legtöbb diagnosztizált beteg a tejfehérjére, a szójára, a tojásra és a csonthéjasokra mutat fokozott túlérzékenységet. Gyermekek esetében az eper az egyik legveszélyesebb allergénként érzékelt gyümölcs.

Szárok, akik valamilyen ételintole­ranciában szenvednek

Kelly Clarkson

A csinos énekesnőnek kerülnie kell a dió- és a mogyoróféléket.

Victoria Beckham

A divattervező gluténérzékeny, ezért évek óta kerüli a búzaliszttel készült ételeket.

Steve Martin

A színész nem fogyaszthatja a kagylót és a tenger gyümölcseit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában