Ősszel új album

2018.04.06. 11:54

Zagar: kész a remixgyűjtemény

A dupla vinylen megjelenő gyűjteményre a hazai elektronikus színtér ismert szereplői mellett külföldi sztárproducerek is alkottak remixeket a csapat számaira.

Budapest, 2011. február 13. Ligeti György gitáros, Lázár Tibor dobos, Zságer-Varga Ákos basszusgitáros és Dj Bootsie (b-j) zenél a Zagar zenekar 10 éves jubileumi koncertjén 2011. február 12-én, a Trafó Kortárs Mûvészetek Házában. MTI Fotó: Mohai Balázs

Fotó: Mohai Balázs

Ismert külföldi producerek is készítettek átiratokat a Zagar remixgyűjteményére, amely a napokban jelenik meg dupla vinylen. A zenekar, amely szombaton a Dürer Kertben tárja az anyagot a közönség elé, ősszel új stúdióalbumot ad ki.

Az Anniversary Remix Edition című anyag hosszú ideje készül és eredetileg a Zagar 15. születésnapjára, 2016-ban jelent volna meg.

A dupla vinylen megjelenő gyűjteményre a hazai elektronikus színtér ismert szereplői mellett olyan külföldi sztárproducerek alkottak remixeket a csapat számaira, mint Kellerkind, Nico Pusch, Terry Lee Brown Jr, a Clandestino, Dan Caster vagy Vakula.

A lemez a fesztiváljairól is híres Telekom Electronic Beats magazin gondozásában jelenik meg, az április 7-i partyt élő streamen bárki követheti a http://www.electronicbeats.hu oldalon.

A Zságer Balázs által alapított és vezetett Zagar új stúdióalbumán is dolgozik, amely a tervek szerint idén ősszel jelenik meg. Mint írták, a lemez a zenekar egy eddig kevésbé ismert arcát mutatja meg.

A hazai elektronikus zenei színtér egyik legsikeresebb zenekara 2001-ben alakult és eddig öt albumot készített. A Local Broadcast 2002-ben, a Szezon/Eastern Sugar (filmzene) 2004-ben, a Cannot Walk Fly Instead 2007-ben, a Light Leaks 2013-ban, a My Night Your Day (filmzene) 2015-ben jelent meg.

A Zagarban a billentyűs, dalszerző Zságer Balázs mellett Ligeti György gitározik és énekel, Zságer-Varga Ákos basszusgitározik, Lázár Tibor pedig dobol és ütőhangszereken játszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!