Gutorfölde

2015.06.08. 15:31

Mit tudnak a helyiek?

Gutorfölde - Szombaton már második alkalommal rendezték meg a település művészeti fesztiválját.

Korosa Titanilla

Az elmúlt évben első alkalommal megtartott rendezvény nagy sikerére és a további érdeklődésre való tekintettel idén is hasonló formában szervezték meg a kulturális programot a művelődési házban szombaton délután. A kezdeményezés a településen élő Csondor Tamástól, valamint az Együtt Gutorföldéért Egyesület tagjaitól származik. A szervezők célja, hogy a községben élő alkotók megmutassák magukat, hobbijukat, kézműves munkáikat. Ez alkalommal 24 kiállító különféle műveit tekinthették meg a látogatók, köztük fafaragásokat, varrott, kötött, hímzett, horgolt és gobelin kézimunkákat, kézzel szőtt szőnyegeket, színes kerámiákat, festett és csiszolt üvegdíszeket, tűzzománc alkotásokat, valamint rajz és pasztell munkákat. Bemutatták alkotásaikat a Gutorföldi Képzőművész Kör tagjai is. A kiállítók közt több korosztály tagjai képviseltetik magukat az iskolásoktól a nyugdíjasokig. A szakácskönyvéről is ismert Ábrahám Gézáné, Mariska néni 95 éves kora ellenére külön erre az alkalomra készített hímzéseket.

Néhányan a művészeti fesztivál kiállítói közül. Balról: Káli Jánosné, Tüskéné Czigány Krisztina, Borosán Henrietta és elöl a rajzaival bemutatkozó Borbély Bíborka Fotó: Korosa Titanilla

A fesztiválon a kulturális programban felléptek a helyi óvodások, az általános iskolások nótacsokrot adtak elő, de színpadra lépett a gutori fiatalok és a felnőttek tánccsoportja is. Emellett az iskolások előadták a Hamupipőke című mese modern változatát.

A helyi alkotók munkái június végéig láthatók a művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!