Gazdaság

2017.03.25. 13:31

Idegesítik az ingatlanközvetítők? - Ne izguljon, hamarosan eltűnhetnek

A technikai fejlődés miatt egyre több szektor kénytelen átalakulni. Az ingatlanközvetítői szakmai is alaposan átalakulhat.

A technológia szerepe megkérdőjelezhetetlenné vált az ingatlanpiac terén is, az egykori Expressz újságot mára teljesen kiváltották az online hirdetési oldalak. A portálok feladata a közvetítők segítése, de végső soron a vásárlók kegyeiért folyik a verseny mondta el Balogh László, vezető gazdasági szakértő, az ingatlan.com igazgatósági tagja. A közvetítők részaránya Budapesten a legmagasabb, a kisebb településeken egészen más információs csatornák jellemzők. Az ottani ügyfelek megnyeréséhez további szolgáltatások nyújtására van szükség, jó ingatlanközvetítőkre azonban mindenhol szüksége van a lakosságnak.

A technológia a profi közvetítőkre nem lesz hatással, de azon közvetítők akik most sem csinálnak semmit, nem adnak értéket, kiszorulhatnak a piacról - mondta el Csorba Dániel, ingatlanértékesítő, blogger.

Az USA-ban csak tavaly 500 millió dollárt fektettek ingatlan-sturtupokba, ami jól mutatja, milyen fontos a technológia. - írja a portfolio.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!