Gazdaság

2016.03.16. 14:41

Itt vannak az új kártalanítási arányok a Buda-Cash-nél

A felszámoló tájékoztatása szerint lezárult a vagyonfelmérés eredményének felülvizsgálata a Buda-Cash ügyfeleknél.

A megállapított új arányszámok alapján folytatódik a kártalanítás, emellett a Hungária esetében is elrendelték a vagyonfelmérés eredményének a felülvizsgálatát - áll a PSFN közleményében.

Az új kiadási arányszámok alapján meghatározott, hiánnyal érintett ügyfélkövetelések tekintetében a felszámoló soron kívül adatot szolgáltat a Befektető-védelmi Alap (Beva) részére, amely alapján folytatódhat az ügyfelek kártalanítása.

A Buda-Cash a következő két hét folyamán minden ügyfelét tájékoztatja a módosított arányszámok alapján megállapított és a vagyonkiadás alapjául szolgáló új egyenlegéről, melyről az ügyfélkapuval rendelkezők az ügyfélkapun keresztül, az ügyfélkapuval nem rendelkezők pedig postai úton kapnak tájékoztatást.

A fentiekre tekintettel a Hungária Értékpapír Zrt. "f.a."felszámolója elrendelte a vagyonfelmérés eredményének a felülvizsgálatát, melyről soron kívül tájékoztatást nyújt a Beva részére. A felülvizsgálat legkésőbb 2016. március 31-ig lezárul, melynek eredményéről a Hungária felszámolója közleményben tájékoztatja az ügyfeleket - írja a felszámoló.

Megnéztük, hogy a decemberi arányszámokhoz képest mennyiben változtak a kiadási arányok értékpapíronként. Összességében nem hozott nagy elmozdulást a felülvizsgálat, ugyanakkor az "A201112A04" elnevezésű állampapírból például az előzőleg megállapított 90,17% helyett 67,77%-ra csökkentették a kiadási arányt, emellett a negatív változások csak az állampapírok állományát érintette:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!