Gazdaság

2014.11.23. 15:34

Nemzeti döntő - A legjobb leendő villanyszerelőknek

Keszthely – Rangos küzdelmet, a „szakmák olimpiájának„ is nevezett WorldSkills nemzeti válogató versenyét rendezték meg az Asbóth Sándor Szakképző Iskolában, villanyszerelő szakágban.

Keszey Ágnes

A hat versenyző több száz tanuló közül jutott be a nemzeti döntőbe.

Holtversennyel zárult a döntő, így egy újabb, decemberi fordulón derül majd ki, hogy ki képviseli hazánkat jövőre, Brazíliában. Aképen az Asbóth iskolából Varga Ádám, aki harmadik helyezett lett. Fotó: Keszey Ágnes

– Intelligens rendszert kellett felszerelni és beprogramozni a versenyzőknek. E mostanában elterjedő megoldások automatizáltan, vagy távolról irányíthatóan működtetik például a fűtést, épületek berendezéseit. Varga Ádám tanulónk is bejutott a döntőbe. Több hónapos, intenzív tréningen minden szaktanárunk, oktatónk foglalkozott vele. Ez felkészítőinek is tanulást jelentett, mert ezek a rendszerek nem részei a képzésnek. Intézményünknek elismerés ez a viadal. A minőségi munka, az innovatív hozzáállás, és az iskolai közösség munkája is kellett ahhoz, hogy megrendezhettük ezt a döntőt. A tapasztalatokat, az új technológiákat hasznosítani tudjuk az oktatásban, bekerültünk a szakma vérkeringésébe és megalapoztuk az iskola jövőjét jelentő tudásbázis létrejöttét – mondta Csótár András igazgató.

Szavait Kummmer Zoltán, a versenyt támogató egyik cég képzési vezetője, a WorldSkill szakági felelőse azzal egészítette ki, hogy az Asbóth mindezek révén az ország egyik képzési centrumává válhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!