Gazdaság

2013.05.08. 16:46

Kérdések, információgyűjtés, ezek a legfontosabbak

Az állásinterjún megmutathatod magad magabiztos, élő személyiségként, aki valóban elkötelezett amellett, amit végez.

Horváth-Németh Krisztina

Az első személyes találkozás alkalmával a proaktív  előrelátóan cselekvő, önmagáért felelősséget vállaló  munkavállaló valódi érdeklődését mutatja ki azzal, ha kérdez, javaslatokkal áll elő a beszélgetés során felmerülő kérdések megoldására. Ez a párbeszéd lehetőséget nyújt arra, hogy bebizonyítsd, sokat tudsz és sokat érsz, ugyanakkor  a kérdéseid által  tiszta képet kaphatsz az adott cég értékrendjéről, működéséről, ami hasznodra válhat az együttműködést illető döntéseid meghozatalában, illetve az esetleges konfliktusok kezelésében.

Kérdések és információgyűjtés  számodra ez a legfőbb szempont, nem pedig önmagad eladása. Fellépésed, öltözéked és viselkedési stílusod álljon összhangban a személyiségeddel és szolgáljon az adott munkahely felé egyfajta tiszteletadásként.

Az első körben az dől el, mennyire találtatok egymásra. A második alkalommal ajánlatos részletesebben kitérni az anyagiak és a munkaidő kérdésére. Itt is a kérdések és az őszinte, kölcsönös megoldásra törekvés az, ami előreviszi az ügyedet.

A proaktív munkavállaló tudja, mennyit ér a munkája, nem a felkínált fizetés fejében vállalja a ráosztott feladatokat.

Kudarc vagy lehetőség az elutasítás? Erről olvashatsz legközelebb. Addig is örömteli munkát kívánok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!