Gazdaság

2011.08.25. 05:05

Erdőn-mezőn új évad kezdődik...

Idén ismét a régi helyszínen, Bak közelében, a Sohollári-völgyben tartják a zalai vadászati évadnyitót, sorrendben a huszonegyediket. A rendezvényen jelen lesz a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, dr. Kardeván Endre is.

Varga Lívia

A rendezvény szombaton fél tízkor kezdődik, s egész nap tartalmas szórakozást kínál nemcsak a vadászok, hanem minden érdeklődő számára, hangzott el az évadnyitót beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

– Az ünnepélyes megnyitót és a huszárok felvezetésével történő ünnepélyes bevonulást követően Márfi Gyula veszprémi érsek Hubertusmisét celebrál, majd a kitüntetések, versenydíjak átadása következik, nem sokkal dél előtt pedig Feiszt Ottó, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke felavatja az új vadászokat – ismertette a délelőtti menetrendet Pálinkás Róbert, a Zala Megyei Vadászszövetség elnöke. – Délután különböző családi és szakmai programokat kínálnunk az érdeklődőknek, például felnőtt és gyermek szarvasbőgő versenyt.

Néber Szilveszter megyei fővadász a szakmai programokra hívta fel a figyelmet, így a vadászkutya-szépségversenyre és -bemutatóra, amely hét fajtacsoport megmérettetése lesz. (Nevezni a helyszínen is lehet.) Kiemelte még a légfegyveres céllövészetet, valamint az elöltöltő fegyverek bemutatóját, s azt, hogy a rendezvényen bontott állapotban megtekinthető lesz majd egy céltávcső is, mely sok vadász számára is kuriózum lehet.


Tompagábor Kornél, a Kvártélyház Kft. ügyvezető igazgatója a színpadi programokból adott ízelítőt. Mint mondta lesz zene és vers, a házigazda szerepét pedig Nádházy Péter tölti be, aki korábban maga is nagy vadász volt.

Pál Tamás, a Zala Megyei Vadászkamara alelnöke emlékeztetett: a 21 éve útjára indított rendezvény országos szinten is hagyományteremtő kezdeményezés volt. Hozzátette: a Vadászok Életfájára a Zala Megyei Vadászszövetség egykori elnökének, Hajdú Tibornak a neve is felkerül.

Takács Pál, a Szép Zala Vadásztársaság elnöke, aki a minden évben nagy sikerrel, jó hangulatban zajló főzőversenyt koordinálja, s az elkészült étkeket zsűrizi majd, elmondta: 17 vadásztársaság jelentkezett a megmérettetésre, finomságokban tehát biztosan nem lesz hiány.

Kérdésre válaszolva a szakemberek elmondták: idén is jó szezonra számítanak, bár a tavalyi kiemelkedő értékű trófeákat idén valószínűleg nem sikerül túlszárnyalni... 



Gazdaság rovat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!