Gazdaság

2011.06.23. 16:56

Bürokráciacsökkentő program: javaslatokat gyűjtenek

A kormány bürokráciacsökkentő programjához kapcsolódóan rendeztek fórumot a térség vállalkozóinak csütörtökön a nagykanizsai Vasemberházban.

Horváth-Balogh Attila

A rendezvény egy országos konzultáció részeként valósult meg, s célja, hogy a kormány által meghirdetett program további lépcsőihez összegyűjtsék a magyar vállalkozók javaslatait. Előbb Gerendás János, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságpolitikai főosztályának főosztályvezető-helyettese beszélt a megjelenteknek, majd utóbbiak is elmondhatták véleményüket. A rendezvényt záró sajtótájékoztatón Gerendás János elmondta: a már bejelentett 105 milliárd forint értékű bürkoráciacsökkentő csomag után újabb, ezúttal 400 milliárdos következik  ennek kapcsán indult a konzultációsorozat. Miután a javaslatokat összegyűjtötték, a legjobbakat a döntéshozók beépítik majd az intézkedésekbe. A kanizsai vállalkozók többek közt a fekete foglalkoztatással, a földhivatali eljárások és az EU-s pályázatok egyszerűsítésével kapcsolatos igényeiket fogalmazták meg.

Cseresnyés Péter polgármester, országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a kormány tudja, hogy a foglalkoztatás 60 százalékát a kis- és középvállalkozások adják, melyeket éppen ezért fontos partnereinek tekint.

Dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke leszögezte: a vállalkozók ilyen, újfajta szemléletet várnak a kormánytól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!