Gazdaság

2011.01.06. 07:44

Gáz van: mit tegyenek az EMFESZ-ügyfelek?

Mintegy 9 ezer zalai lakossági gázfogyasztót érinthet hátrányosan, hogy a Magyar Energia Hivatal átmenetileg felfüggeszti az EMFESZ Kft. gázszolgáltatási engedélyét. A fogyasztók emiatt drágábban kaphatják majd a gázt, hiszen elesnek a szolgáltató által korábban garantált kedvezménytől.

Sámel József

OLDALTÖRÉS: Bencsik János: senki nem maradt és marad földgáz nélkül










Bencsik János: senki nem maradt és marad földgáz nélkül










Bencsik János: senki nem maradt és marad földgáz nélkül

Bencsik János: senki nem maradt és marad földgáz nélkül


Másfél napja nem az Emfesz földgázát használják az gázkereskedővel szerződött fogyasztók, de ezt nem vették észre a felhasználók, senki nem maradt ellátás nélkül - mondta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyekért felelős államtitkára a Magyar Televízió Az Este című műsorában szerda este. Az államtitkár magyarázata szerint az FGSZ Földgázszállító Zrt. kedden reggel hat órakor felmondta az Emfesz Kft.-vel kötött gázszállítási szerződést. Ezért, és az Emfesz pénzügyi-gazdasági bizonytalan helyzete miatt a Magyar Energia Hivatal 90 napra felfüggesztette az Emfesz kereskedelmi engedélyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!