Gazdaság

2010.11.17. 04:29

Turizmus határok nélkül - Információs pontokkal

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza (PEN) és a Magyarországon működő nemzeti idegenforgalmi képviseletek szövetsége (ANTOR) közös rendezésében valósult meg kedden a Turizmus határok nélkül című program.

Kelemen Valéria

Az idegenforgalmi programsorozat kanizsai állomásának a PEN adott otthont, s a nagy előadótermet megtöltő érdeklődőket Birkner Zoltán kampuszigazgató és dr. Bakonyi Istvánné, az ANTOR elnöke köszöntötte. Az ANTOR tagjai közül Ciprus, Franciaország, Horvátország, Lengyelország, Málta, Olaszország, Szlovákia és Tunézia idegenforgalmi hivatalai, valamint a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. Városfejlesztési Divíziója képviseltették magukat a rendezvényen, mely a délelőtti előadás-sorozattal vette kezdetét, s a kora esti órákban workshop-pal zárult. A páratlan előadásokkal a Pannon Egyetem lehetőséget biztosított hallgatói és a szép számmal megjelent civil érdeklődők számára, hogy nagyobb betekintést nyerjenek az előadó országok sokszínűségébe.


- A rendezvény célja egyrészt az országok népszerűsítése, idegenforgalmuk erősítése, másrészt a diákok információkkal és kapcsolatokkal történő felvértezése - hallhattuk a PE oktatójától, Mihalecz Istvánnétól, aki leszögezte: a képviseletek egyben olyan információs pontok, ahonnan az országok látnivalóiról, szokásairól, programkínálatáról is első kézből kaphatnak információt az érdeklődők.

- Az ANTOR több-kevesebb taggal évente három-négy szakmai bemutatót szervez, s a Pannon Egyetem veszprémi kampuszán is jártunk már - mondta a Lengyelországról tartott előadása után dr. Bakonyi Istvánné, aki egyben a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet vezetője. A fiataloknak azt javasolta: azért látogassanak el Lengyelországba, mert ott - többek között - a magyar történelmi múltat is megismerhetik.

- Gyakornokként veszek részt a szervezésben, s nagyon fontosnak tartom, hogy az eddig tanultakat hasznosíthatom - vélekedett az egyik standnál a PEN turizmus-vendéglátás szakos hallgatója, Horváth Dorina, aki szerint az előadásokból, a prospektusokból, s az előadókkal történő konzultációkból is bőven lehet profitálni.

A Pannon Egyetem rendezvényszervezés oktatója, dr. Péter Erzsébet elárulta: 25 kanizsai diák segített a program sikeres megvalósításában. Részt vettek az előkészítésben - például szállást foglaltak a hotelekben az előadóknak, kiadványokat terveztek -, s a hostess-munka mellett a városnézés levezetését is vállalták.

Tíz éve kezdődött

l A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán 10 éve 40 idegenforgalmi és szálloda szakos hallgatóval dult el a képzés   
l A turizmushoz kapcsolódó szakokon eddig 150-en szereztek náluk diplomát, s jelenleg is 200 ilyen szakos hallgatójuk van  
l Az egyetem kanizsai kampuszának napjainkban közel 600 hallgatója van, jelenleg 3 alapszak (turizmus-vendéglátás, mérnök-informatikus, gépészmérnök), 2 mesterképzés, 1 posztgraduális és 7 felsőfokú szakképzés választható

Turizmus dosszié - KLIKK IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!