Gazdaság

2009.10.16. 02:27

Megújult úton Sümeg felé...

Zalaegerszeg (vl) - Befejeződött a zalai megyeszékhelyet Sümeggel összekötő út 18,4 kilométeres szakaszának felújítása, ami a legnagyobb hazai mellékút rekonstrukció is egyben.

Bóbics László

A majd 50 milliárd forintot kóstáló programból régiónk 3, Zala megye pedig 1,3 milliárd forintos támogatásban részesült, ennyiből újult meg ugyanis a Sümeg-Zalaegerszeg összekötő út három szakasza 18,4 kilométeren. Az elsősorban a zalaszentgróti kistérség elmaradott részeinek felzárkóztatását szolgáló munkálatokat fél esztendő leforgása alatt bonyolította le a kivitelező Colas Építő Zrt., mondta el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. zalai igazgatója, Juhász Tibor.

Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke megígérte: Zala, mint a régió legtöbb településsel bíró megyéje, a jövőben is kiemelt szerepet kap az útkorszerűsítésekben, amelyek, mint eddig, ezután is a három legnagyobb város, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely körül koncentrálódnak majd. Horváth Jácint, a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezetője hozzátette: a régióban 2007-2013 között mintegy 10 milliárd forintot költenek az alsóbbrendű utak fejlesztésére.

Ezek is érdekelhetik