Gazdaság

2009.08.17. 02:26

Biztosat majd csak a szüret után

Letenye - Szombaton a Mura Menti Napok keretében nyitották meg a térségi bornapokat, ahol a helyiek mellett, a becsehelyi, a garabonci, a csörnyeföldi és a Szlovéniából érkező csentei gazdák mutatkoztak be.

Sámel József

Mint azt Páli Lajos, a Zalai Da Bibere Borlovagrend kancellárja a megnyitón elmondta: a letenyei bornapok sorrendben a hetedik nyári fesztivál Zalában, az elsőt 1993-ban Keszthelyen rendezték, majd azt követően több zalai borvidék is önálló bemutatkozási lehetőséget teremtett magának. A szakember azt is hangsúlyozta: a térség adottságai alkalmasak a jó bor készítéséhez, a rendezvény pedig remek alkalom a környékbeli gazdáknak a bemutatkozásra, a borturizmus alapjainak lerakására.

- Letenye környékén körülbelül 700-1000 kistermelő van - említette Molnár Ferenc, a Letenyei Szőlő- és Gyümölcstermesztők Egyesületének elnöke, aki szerint bár szépnek ígérkezett az idei termés, a nyári jégeső hatalmas károkat okozott. - Biztosat persze csak a szüret után lehet mondani, de szerintem a mennyiség és a minőség is elmarad az átlagostól.

A pincészetek a tavalyi szüret legjobb nedűivel kínálták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!