Gazdaság

2009.06.12. 02:27

Borismeretről alapfokon

Sormás, Zalakaros (pa) - Egynapos alapfokú borismereti képzést hirdetett a Zalai Borvidék Hegyközségi Tanácsa. A résztvevőknek Élő László borász, illetve ifj. Lukács Szabolcs sommelier adott tanácsokat, tippeket.

Sámel József

A Zalai Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Bormarketing Műhely Kft. közös szervezésében rendezték tegnap azt a borismereti képzést, amelyen Élő László borakadémikus és ifj. Lukács Szabolcs sommelier tartott előadást. A szakmai programra két helyszínen Sormáson és Zalakaroson került sor, a két előadó tulajdonképpen váltotta egymást.

Élő László elsősorban a jó borok, köztük a zalaiak ismérveiről beszélt. Mint mondta: a helyi borok országos viszonylatban is megállják a helyüket, hiszen a zalai táj természeti adottságai, az éghajlat és a talajviszonyok kedvező hatással bírnak.

Ifj. Lukács Szabolcs sommelier a borlap összeállításához, s a szervírozáshoz adott hasznos tippeket. Mint mondta: a semmelier feladata, hogy a választott ételekhez megfelelő borokat ajánljon, így a savas ételekhez inkább fehérbor, a zsírosakhoz pedig magasabb alkoholtartalmú vörösbor dukál. A Zalai Borvidék Hegyközségi Tanácsa által szervezett borismereti képzést jövő héten Zalaegerszegen is megtartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!