Foci

2015.06.03. 15:04

Duplázott az Andráshida - 122 percig küzdöttek a csapatok

A ZTE FC stadionban rendezték meg 20 órától a Tarr Sprint Andráshida - Hévíz találkozót a labdarúgó Magyar Kupa megyei fináléjában, amit a hidaiak nyertek hosszabbítás után.

Bozó Péter

A megyei labdarúgó szövetség (most már MLSZ Zala megyei Igazgatóság) 2012-ben döntött úgy, hogy a labdarúgó Magyar  Kupa megyei selejtezőiben nem érnek véget a küzdelmek a főtáblára kerüléssel, hanem a többi kupasorozathoz hasonlóan,  ebben is eldöntik az elsőséget. Azóta rendre a ZTE-stadion a helyszíne a megyei MK fináléknak.

Az idei sorozatban a már bajnok Tarr Sprint Andráshida és a Hévíz együttese került a döntőbe.

Tarr Sprint Andráshida - Hévíz 3-2 (2-1, 2-2, 2-2)

Zalaegerszeg, ZTE-stadion, 700 néző. Jv.: Varga P.

Andráshida: Horváth M. (Osbáth, 90.) - Török, Varga Sz. (Horváth T., 57.), Bandics, Tóth L. (Sági, 88.), Kovács L. (Rohonczi, 67.), Pesti, Baráth, Kalamár, Horváth V., Horváth D. (Gál T., 80.). Edző: Dobos Sándor.

Hévíz: Szabó Á. - Herbály, Rákhely, Fisli, Rácz (Horváth Máté, 56.), Lékó, Keszthelyi, Hetesi (Vasas, 69.), Sipos (Szőke, 46.), Karakai (Huber, 76.), Horváth G. Edző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Kovács L. (8., 42.), illetve Karakai (14.), Huber (88.), Bandics (112.).

Kiállítva: Pesti (117.), illetve Fisli (119.).

Tarr Sprint Andráshida - Hévíz. Fotó: Pezzetta Umberto

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Hévíz indította útjára a labdát.

5. perc: Egyelőre tapogatóznak a csapatok, helyzet egyik oldalon se alakult ki, jórészt a középpályán folyik a játék.

7. perc: Lékó hazaadása után Bandics zavarta meg a Szabó Á.-t, de a hálóőr még ki tudta rúgni oldalra a labdát.

8. perc: Megszerezte a vezetést az Andráshida! Egy balról érkező beadásra startolt Hetesi szorításában Kovács L. és 10 méterről elgurította a labdát a kifutó Szabó Á. alatt. 1-0

11. perc: Ismét egy hidai akció, az előreívelt labdát Szabó Á. a 16-os vonaláig kifutva ütötte ki Tóth L. elől.

14. perc: Nem kellett sokat várni a Hévíz válaszára. Karakai szabadrúgásból volt eredményes, 18 méterről, kissé balról a jobb felsőbe tekerte a labdát. 1-1

16. perc: Karakai bal oldali beadását húzta le Horváth M.

20. perc: Hetesit rúgták fel a 16-os vonalánál, a szabadrúgást ismét Karakai végezte el, de ezúttal a sorfalba lőtte a labdát.

22. perc: Horváth V. próbálkozott 20 méterről, balról lövéssel, a lefelé csapódó labda túljutott Szabó Á.-n, de végül a felső lécről pattant vissza a mezőnybe.

24. perc: Szép andráshidai akció futott végig a pályán, Kalamár kapott Baráthtól egy jó indítást a vendég térfél közepén, megindult a kapu felé, majd 18 méterről lőtt, de gyengére sikerült a próbálkozása, Szabó Á. felszedte a labdát.

25. perc: Tóth L. passzolt a 16-oson belül Bandicshoz, aki 12 méterről, félfordulatból kapura tűzte a játékszert, de nem helyezte eléggé a szélre, így Szabó Á. ezt is fogta.

26. perc: Ismét Bandics volt a főszereplő, ezúttal jobbról tört be a 16-oson belülre, de végül 9 méterről jóval a jobb felső sarok fölé lőtt.

30. perc: A Hévíz egyenlítő találata óta az Andráshida játszik támadóbb felfogásban, de a helyzeteit eddig nem sikerült gólra váltania.

32. perc: Egy ütközés után Tóth L. szorul ápolásra, de szerencsére nem sérült meg, folytatni tudja a játékot.

37. perc: Tóth L. ívelt előre egy szabadrúgást a vendégtérfél közepéről, de Bandics elől felszabadítottak a védők.

38. perc: Hetesi bal oldali beadását húzta le Horváth M. az érkező Lékó elől.

40. perc: Horváth G. gurított hátra az alapvonaltól Siposnak, aki 12 méterről lőtt, de a középre tartó labdát Horváth M. lábbal hárította.

41. perc: Megvan a mérkőzés első sárga lapja, Keszthelyi kapta, miután felrúgta Horváth D.-t.

42. perc: Ismét vezet az Andráshida. A szabadrúgáshoz Kovács L. állt oda és 22 méterről, középről hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba. 2-1

45. perc: Vége az első félidőnek.

A játékrész elején gyorsan vezetést szerzett az Andráshida, ami jót tett a mérkőzésnek, támadólag lépett fel a Hévíz is. Egy szabadrúgásból egyenlítettek is a vendégek, de ezt követően ismét a hazaiak próbálkoztak többet. A 42. percben egy pontrúgásból Kovács L. ismét betalált, így 2-1-es előnnyel mehettek az andráshidaiak az öltözőbe.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, a szünetben cserélt a Hévíz, Sipos helyett Szőke a pályán.

49. perc: Tóth L. futott el a bal oldalon, majd átívelt a túloldalra, ahol érkezett Horváth V., aki a kapu elé centerezett, Horváth D. sarokkal tette kapura a labdát, de a gólvonal előtt kivágták a védők a labdát.

53. perc: Kovács L. átadását egy átvétel után Horváth V. lőtte el 17 méterről, a labda fél méterrel szállt el a kapu fölött.

54. perc: Egy hévízi átadást Baráth a 16-os vonala előtt jó érzékkel csípett el, megakadályozva ezzel, hogy a Hévíz helyzetbe kerüljön.

55. perc: Labdaszerzés után indulhatott meg az Andráshida, Horváth D. tette ki balra a labdát Tóth L.-nek, aki betört a 16-oson belülre, majd 10 méterről, balról lőtt, de nem találta el a kaput.

56. perc: Ismét cserélt a Hévíz, Rácz helyén Horváth Máté folytatja.

57. perc: Csere az Andráshidánál is, Varga Sz. helyett Horváth T. a pályán.

60. perc: Az utóbbi percekben a Hévíz valamivel többet támad, így viszont az Andráshida számára lehetőség nyílik a kontrákra, melyek mindig veszélyesek.

63. perc: Tóth L. egy csel után 17 méterről próbálkozott lövéssel, lecsapódó labdája alig ment el a kapu felett.

64. perc: Alig az előző lövés után Herbály 19 méteres lövését fogta Horváth M.

66. perc: A kaputól 23 méterre szabadrúgáshoz jutott az Andráshida, Kovács L. lövése nem sokkal szállt a kapu fölé.

67. perc: Újból cserélt az Andráshida, a két gólt szerző Kovács L.-t Rohonczi váltotta.

69. perc: Csere a Hévíznél is, Hetesi helyére Vasas érkezett.

72. perc: Igazán élvezetes mérkőzést láthatunk, a Hévíz együttesén látszik, hogy mindent megtesznek azért, hogy kiegyenlítsék a találkozó állását.

76. perc: Újabb hévízi csere, Karakai helyett Huber áll be.

79. perc: Horváth Máté jobb oldali szöglete után Horváth G. nem tudott kapura fejelni.

80. perc: Az Andráshida cserélt, Horváth D. helyett Gál T. érkezik a pályára.

84. perc: Fisli egy remek labdával játszotta meg Lékót, aki azonnal, 14 méterről lőtt, de labdája csak centikkel kerülte el a bal alsó sarkot.

87. perc: Érik az Andráshida sikere, ugyanis a Hévíz nem igazán tud a kapu közelébe jutni, így pedig esélye sincs arra, hogy legalább kiharcolja a hosszabbítást.

88. perc: Csere az Andráshidánál, lejön Tóth L., helyét Sági foglalja el. Nem sietik el az andráshidaiak...

89. perc: A Hévíz kitartása meghozta az eredményt, ugyanis egyenlített. Rákhely ívelését Fisli a balösszekötő helyéről, belsővel tette a kapu elé és azt, hogy beleért-e Huber, a lelátóról nehéz volt eldönteni, mindenesetre a labda a bal alsó sarokban kötött ki. 2-2

90. perc: 3 perc a hosszabbítás.

90+2. perc: Ez már a fáradtság jele, Keszthelyi kapott görcsöt, de egy nyújtás után folytatja a játékot.

90+3. perc: Vége a második félidőnek, a csapatok kis pihenő után következhet a kétszer 15 perc hosszabbítás.

91. perc: Folytatódik a mérkőzés. A hosszabbításra az Andráshida kapust cserélt, Horváth M.-et Osbáth váltotta.

93. perc: A ráadás első perceiben úgy tűnik, a hidaiak az aktívabbak, persze az eddigi változatos játék továbbra is jellemzi a mérkőzést, úgyhogy a hosszabbítás tartogathat még bőven izgalmakat.

97. perc: Sági jobb oldali szögletét Szabó Á. kiöklözte, az érkező Bandics elől, a kipattanót Rohonczi 15 méterről a kapu fölé bombázta.

100. perc: Az elmúlt percekben az Andráshida többet támad, ettől függetlenül továbbra is igaz, hogy a mérkőzésen még bármi előfordulhat, hiszen a Hévíz továbbra is veszélyeztet, ha kell egy-egy gyors kontrával.

101. perc: A lelátón a két szurkolótábor lelkesedése nem lankad, a hévízi fiatalok által hozott dobok szólnak és az andráshidai szimpatizánsok hangja sem csitul.

103. perc: Bandics ívelt fel egy szabadrúgást a félpályáról, Szabó Á. jól mozdult ki a kapujából és Gál T.-t megelőzve kiöklözte a labdát.

105. perc: Vége az első 15 perces ráadásnak, rövid pihenő után és frissítést követően következik a második 15 perces hosszabbítás.

106. perc: Folytatódik a találkozó.

108. perc: Sági bal oldali szöglete után ismét Szabó Á. öklözte ki a labdát.

110. perc: A fáradtság azért már látszik mindkét csapat játékán, így egyre több a hiba, de ez érthető. Amatőr együttesekről van szó, melyek ilyen ráadásos mérkőzéseket csak ritkán játszanak.

112. perc: Az Andráshida bal oldali szöglethez jutott, Sági beadását kifejelték a védők, a játékszer Pestihez jutott, akinek lövése keresztbe suhant el a 16-oson belül, de a kaputól 10 méterre Bandics beleszúrt a labdába, amely laposan a kapuban kötött ki. 3-2

116. perc: A Hévíznek most már mindenképpen kockáztatnia kell, hiszen az utolsó öt perc kezdődött el és még egy reménye maradhat, amennyiben gólt lő, a büntetőkkel még megszerezheti a kupagyőzelmet.

117. perc: Az andráshidai Pesti lerántotta Hubert, és mivel ez Pestinek ez már a második sárga lapja volt, a kiállítás sorsára jutott.

119. perc: Rögtön ezután Gál T.-t vágta fel Fisli, akinek szintén a második sárga lapos figyelmeztetése volt ez már, így ő is elhagyta a játékteret piros lappal.

120. perc: A játékvezető egy percet hosszabbít.

120+2. perc: Vége a mérkőzésnek, az Andráshida nyerte meg a labdarúgó Magyar Kupa megyei sorozatának döntőjét, így duplázott, hiszen a bajnoki címe után ebben a sorozatban is a legjobbnak bizonyult.

A lelátóról petárdák robbantak, ünnepelve az Andráshida győzelmét. A döntő igazi kupahangulatban telt el, hiszen a Hévíz is sokat tett a sikerért és mutatott játékával szintén rászolgált volna a győzelemre, de egy kupadöntő már csak ilyen, valakinek nyernie és persze veszítenie is kell. A megyei szövetség korábbi kezdeményezése most is bizonyította, hogy ennek a sorozatnak a szezon végén van létjogosultsága hiszen a csapatokat, és főleg a győztes együttest olyan élményhez juttatja, amely mindenképpen élményt jelent úgy a játékosoknak, mint a csapatokat támogató szurkolóknak.

A lefújást követően a csapatok Józsi Györgytől, az MLSZ ZMI igazgatójától és Preisinger Sándortól, a MLSZ ZMI társadalmi elnökétől vehették át díjaikat.

 

 

Kapcsolódó cikk:

Páterdomb – Lenti TE Sport36 Magyar Kupa bronzmérkőzés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!