Foci

2015.06.02. 14:56

Szerdán zalai kupadöntő - A megyei Magyar Kupa az Andráshidának és a Hévíznek is fontos

Hévíz, Zalaegerszeg - Szerdán rendezik a ZTE-stadionban a labdarúgó megyei Magyar Kupa selejtezőinek helyosztóit, azaz a Páterdomb–Lenti TE bronzmeccset és a z Andráshida–Hévíz döntőt. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ismét jó hangulatú találkozók várhatók, s ezt remélik az érintettek is.

Kerkai Attila

2012-ben döntött úgy a megyei szövetség, hogy a Magyar Kupa megyei selejtezőivel „nem áll le" annál a pontnál, hogy kialakuljon azon csapatok mezőnye, akik feljutnak a következő évi országos táblára. Hasonlóan a többi kupasorozathoz, azóta végigjátsszák az utolsó mérkőzésig, vagyis a fináléig. Az eddig rendezett döntők kivétel nélkül remek hangulatban teltek, volt, amikor ezren is helyet foglaltak a ZTE-stadion lelátóin, de például a tavalyi döntő, melyet a Csács-NSE nyert meg a Hévíz ellen, igazi kupahangulatban ért véget.

A remények szerint most is így lesz ez. Szerdán 17.15 órától előbb a bronzcsata következik a Páterdombi LSC és a Lenti TE Sport 36 együttesei között. Bármennyire is furcsán hangzik, e találkozónak nagyobb a tétje, ugyanis a legfrissebb információk szerint Zalából három csapat kerülhet fel az országos táblára, így a finalisták mellett egy hely még kiadó.

A finálét ezt követően rendezik meg 20 órától. A Tarr Sprint Andráshida friss megyei bajnokként várja ezt a fellépést, a Hévíz pedig „kihívóként". Tavaly ugyanis a fürdővárosaik esélyesként elbukták a döntőt a Csács NSE-vel szemben, s Koller Zoltán edző szavai azt támasztották alá, hogy most nem szeretnék.

– Ez egy kupadöntő, még akkor is, ha megyei szinten, de begyűjthetünk egy trófeát, s ki ne akarna győzni ilyen helyzetben – mondta megkeresésünkre. – A bajnokságban egyszer legyőztük szerdai ellenfelünket, és egy döntetlent is játszottunk, azaz a bajnok ellen is van esélyünk. Pluszt jelentene mindenkinek, ha sokan lennének a lelátón. Emlékszem, 2012-ben, még az NTE 1866 csapatával megnyertük az első döntőt a megyei MK-ban, s akkor is nagyon jó hangulat volt a ZTE-stadionban.

A tavalyi fináléban is ott volt a képen fehér mezben látható Hévíz, de a Csács-NSE legyőzte őket, most az Andráshida az ellenfelük. Fotó: Pezzetta Umberto

A Tarr Sprint Andráshida is átélte már ezt, két éve ugyanis Dobos Sándor együttese lett a győztes. Szombaton Lentiben biztosította be elsőségét a Hida a bajnokságban, de hétfőtől már kupahangulatban készül.

– A bajnoki cím után mindenképpen szeretnénk a kupát is megnyerni, tudjuk, milyen érzés ez, de megint át akarjuk élni – ezt már Dobos Sándor mondta el a döntő előtt. – A csapat a bajnoki cím megszerzése után jó értelembe véve felszabadultabb, mint előtte és a játékosok is beszélnek a kupadöntőről, vagyis érdekli őket... Ezt láttam rajtuk, ami jó jel. Mindenkire számíthatok, a más városokban tanulók is jelezték, hogy haza tudnak jönni. A Hévíz egy jó csapat, veszélyes ellenfél és ahogy mi, úgy bizonyára ők is meg akarják nyerni a kupát. Úgyhogy remélem, egy igazi, jó meccset játszunk.

A 20 órakor kezdődő döntőről terveink szerint a zaol.hu-n élő, szöveges tudósításban is beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!