Foci

2015.05.18. 15:02

Az Andráshida nagy esélye

Zala megye - Nem mondhatni, hogy meglepetések nélkül zajlott volna le a labdarúgó megyei bajnokság hét végi fordulója. Az I. osztályban a dobogósok közül kikapott a Csesztreg, pontokat vesztett a Hévíz, így az Andráshida ugrott az élre. Szerdán Andráshida-Csesztreg találkozót rendeznek, ami sok mindent eldönthet.

Kerkai Attila

Tízmeccses győzelmi széria szakadt meg, ugyanis a Szerszámsziget-Zalalövő csapata 2-1-re győzte le (2-1), a tavasszal még csak pontot sem vesztő Femat-Csesztreget. Ez volt a 27. forduló egyik meglepetése, ráadásul a lövőiek csere nélkül voltak játszani. A másik, hogy a forduló előtt élen álló Hévíz csapatának erejéből a Zalagrár-Pókaszepetk vendégeként csak 1-1-es döntetlenre futotta, így fontos két pontot hullajtott el, amit a Tarr Sprint Andráshida köszönt is szépen és az élre ugrott. A hidaiak Semjénházán aratott 4-2-es sikere tehát nagyon sokat ért és akkor el is érkeztünk a szerdához.

Szerdán 18 órától Andráshidán pótolják a korábbról elhalasztott Andráshida-Csesztreg találkozót, ami önmagában is rangadó lenne, de így még nagyobb tétje lehet. Az Andráshida egy győzelemmel és három fordulóval a zárás előtt nagy lépést tehet a bajnoki cím felé, ugyanis előnye 4 pontra nőne a Hévízzel szemben. Dobos Sándor, az Andráshida szakvezetője viszont hallani sem akar számolgatásról.

– Tudjuk, hogy mi a helyzet, de játékosaimnak is azt mondtam, hogy nekünk nem szabad a számolgatással foglalkozni. Másoknak joga van ehhez, de mi maradjunk ki belőle... – mondta el érdeklődésünkre Dobos Sándor. – Vagyis nem álmodozni kell, hanem futballozni és szerdai vendégünk, a Csesztreg is elég jó csapat ahhoz, hogy tíz győztes és most egy vesztes meccs után vissza akarja hozni ezt a három pontot. Természetesen örülünk annak, hogy az élre ugrottunk, alakul a formánk is, s még úgy érzem van is bennünk tartalék.

Nagy Norbert, a Csesztreg csapatkapitánya és társai Andráshidán hozhatják vissza az elvesztett három pontot, persze, ha tudják... Fotó: Katona Tibor

Dobos Sándor tehát nagyon nehéz mérkőzésre számít, s mi azt kérdeztük tőle: a szerdai találkozó véleménye szerint eldöntheti-e a bajnoki cím sorsát is?

– Alakuljon bárhogy is az eredmény, három fordulóval a vége előtt szerintem korai lenne erről beszélni, de nem kerülöm meg a kérdés: igen, jócskán befolyásolhatja a végeredményt – válaszolta. – Ellenfelünknek remek támadósora van, a védelme is masszív, szóval a bajnokság meghatározó együttese, amely nem véletlenük tíz fordulón keresztül pontot sem vesztett. Mindkét oldalon vannak olyan játékosok, akik egy kiélezett csatában képesek váratlant húzni, ezért lesz érdekes és izgalmas ez a mérkőzés.

A Csesztreg zalalövői veresége után maradt a harmadik a tabellán, s öt pont a lemaradása most az Andráshidával szemben. Fentős Pál, a csesztregiek rutinos mestere sem igazán számolgat...

– Az Andráshida lesz a szerdai találkozó esélyese – jelentette ki. – Csapatom Zalalövőn nagyot hibázott, a tíz mérkőzésen szerzett 63 gól úgy tűnik megártott a fiúknak... Nem küzdöttünk eléggé, csak magunknak köszönhetjük a vereséget. Lesznek hiányzóink, ahogy legutóbb is voltak, de újabb kiesők várhatóan nem lesznek. Annak idején sportszerűen az Andráshida belement a halasztásba, s mi is előre tudtuk, hogy mikor kell velük játszani, tehát nem ér bennünket meglepetés. Vagyis játszani kell egy olyan ellenféllel szemben, amelynek jó csapata van, jó edzővel. A labda gömbölyű, s ha magukhoz térnek a fiúk, akkor minden elképzelhető.

Kapcsolódó cikkek:

Megyei I.: Hévízi pontvesztés Pókaszepetken

A II. osztály hét végi eredményei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!