Foci

2015.04.09. 14:28

Éremet szerzetek a Femat-Csesztreg labdarúgói Manneville-ben

Csesztreg - Hosszú túráról tért haza a Femat-Csesztreg labdarúgó csapata. Akik folyamatosan, évek óta figyelemmel követik a megye labdarúgásának eseményeit, ők már kitalálhatták: ismét Franciaországban járt a csesztregiek küldöttsége, ahonnan ráadásul bronzéremmel tért haza.

Kerkai Attila

Manneville, Franciaország. Az idén is a normandiai városba vezetett a Femat-Csesztreg labdarúgóinak az útja, ahova először 15 éve vetődött Fentős Pál vezetőedzővel a zalai küldöttség és azóta is visszajáró vendégek. Merthogy, hívják őket, s az idén nyolcadszor (a tornát kétévente rendezik meg) jutottak el a zalaiak és igen, magukénak tudhatják már a következő viadalra is az invitálás...

A Csesztreg csapata csütörtökön érkezett haza, 20 órás utat követően, de a fáradtságot ismét az élmények teszik sokkal elviselhetőbbé. A Manneville-ben rendezett húsvéti, amatőr labdarúgó csapatok viadalán ugyanis a zalaiak a harmadik helyezést szerezték meg a 24 együttes közül. A teljes félpályán zajló találkozókon öt plusz egy fős csapatok vetélkedtek egymással, a zalaiak az elődöntőben 1-0-ra kikaptak, viszont a bronzmeccset 3-1-ra megnyerték, ezzel is öregbítve nemcsak a zalai, de a magyar futball hírét is. Fentős Pál fontosnak érezte megemlíteni, hogy egy fegyelmezett és sportszerű csapatot ismertek meg újra bennük.

- A fogadtatást és francia vendéglátóink figyelmességét nehezen lehetne túlszárnyalni, bár mindenki hangulatára kissé rányomta a bélyegét most, hogy a zalaszántói Kurucz László, akinek a segítségével anno sikerült ezt a kapcsolatot megszerveznünk, jelenleg beteg - mondta a hazaérkezést követően Fentős Pál. - Összességében most is egy gyönyörű, de fárasztó úton jártunk, hiszen bejártuk le Havre-t és persze Párizst, de 1800 kilométerre az otthontól, úgyhogy egy 20 órás hazaúton is túl vagyunk.

Az Eiffel-tornyot is meglátogatták a csesztregiek, amely előtt ez a kép is készült, állnak (balról): Fábián Ádám, Nagy László elnök, Pál Bálint, Őr Gergő, Nagy Róbert, Fentős Pál vezetőedző Guggolnak: Nagy Gábor, Kiss Bence, Szabó Dániel,Horváth Milán, Horváth Roland, Kiss Balázs. Fotó: Femat-Csesztreg

A Fentős Pállal történt beszélgetést természetesen nem lehet úgy abbahagyni, hogy a futballról ne essék szó. Szerinte most is letették a névjegyüket, ráadásul Kiss Balázs a torna gólkirálya lett, Fábián Ádám pedig a legjobb kapus.

- Ellenfeleink csapataiban negyedik-, ötödik-ligás csapatok játékosai is megtalálhatók voltak és ismerve a francia futball erejét és bázisát, azt gondolom, hogy az elért harmadik helyezésünk értékes - osztotta meg velünk tapasztalatait a szakvezető. - Amit láttunk, hogy a franciáknál ezen a szinten sincs lötyögés, vagy elveszített labda , ezért nagyon kiélezett csatákon jutottunk túl. Én elégedett vagyok a látottakkal, támogatóinknak köszönjük a lehetőséget, hogy ismét eljuthattunk Franciaországba. Úgy játszottunk és úgy is viselkedtünk, hogy kivívtuk házigazdáink elismerését.

A Csesztreg a túra miatt a múlt fordulóban nem lépett pályára, azonban szombaton már ismét a megyei bajnokságban szerepel és a Letenye elleni hazai összecsapására készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!