Foci

2015.01.13. 14:40

A VI. Szív Szerszámsziget Kupa szervezői emlékeznek és jótékonykodnak is

Zalaegerszeg - Pénteken 20 órakor indul útjára a labda az egerszegi Városi Sportcsarnokban, ahol a VI. Szív Szerszámsziget 24 órás Teremlabdarúgó Torna küzdelmei kezdődnek. Az évek során hagyományossá vált vetélkedésen az elhunyt magyar sportolókra is emlékeznek.

Kerkai Attila

Az eredetileg Szív Kupa néven indult kezdeményezés ötlete 2009-ben Luki András és Udvarhelyi András fejéből pattant ki, hogy az elhunyt magyar sportolók emlékére rendezzenek egy 24 órás teremfutball-tornát itt Zalaegerszegen. Méghozzá „vb-rendszerben", csoportmeccsekkel, majd egyenes kieséses szakasszal és lehetőleg minél több együttes részvételével. Már az első, 2010-ben rendezett viadal is sikert hozott, úgyhogy a folytatás nem lehetett kétséges és most már a szervezők a hatodik tornájukra készülhetnek.

A tavalyi torna egyik pillanata, játékban a második Sehol SE. Fotó: Archív

Néhány év kihagyás után ismét a Városi Sportcsarnokban indul útjára a labda, ahol – mint eddig mindig – emlékhelyet alakítanak ki a szervezők a már távozott magyar és zalai sportolóknak is. Ami pedig a programot illeti, a 24 együttest a szervezők négy darab hatcsapatos csoportba osztották be és a torna jellegénél fogva non-stop zajlanak a küzdelmek a parketten. Az első két helyezettek jutnak be az egyenes kieséses szakaszba, ami már szombaton délután következik, ám, hogy a csapatok szusszanásnyi pihenőhöz is jussanak, kiegészítő tornát is közbeiktatnak. Így például szombaton 13.30 és 15.15 óra között a tervek szerint egy gyors öregfiúk-viadal (Lenti, Olajbányász, ZTE, Ostrom János baráti társaság) színesíti a programot, aztán 15.30-tól folytatódhat az éles küzdelem, immár a tornagyőzelemért. A küzdelmek pedig várhatóan 19 óráig tartanak majd.

Fontos megemlíteni, hogy a szervezők – amint néhány hete, az esemény felvezető sajtótájékoztatóján is jelezték – az idén is jótékonysági akciót hirdetnek. Ezúttal a pózvai fogyatékosok otthona lakói számára gyűjtenek ruhaneműt, aminek az intézmény vezetői is nagyon örülnek és szeretnék, ha minél többen adakoznának. A ruhagyűjtő konténert a sportcsarnok előtt helyezik el, s várják a felajánlásokat a torna ideje alatt.

A VI. Szív Szerszámsziget 24 órás Teremlabdarúgó-torna tehát pénteken 20 órakor indul, a megnyitón ott lesz Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának vezetője, volt szövetségi kapitány, a ZTE FC szakmai tanácsadója. A döntőt várhatóan január 17-én 18.30-tól rendezik, az ezt követő díjátadáson pedig előreláthatólag a ZTE FC korábbi és jelenlegi labdarúgói közül is segédkeznek és a díjátadókkal nagyjából el is éri a 24 órás időtartamot az esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!