Foci

2014.11.29. 17:17

Zalai megyeválogatott: egy győzelem és egy vereség

Lipót - Túljutott az első napon a labdarúgó megyeválogatottak nyugat-dunántúli régiós selejtezőtornája.

Kerkai Attila

Zala együttese egy győzelemmel és egy vereséggel várja a  második napot és még van esélye elérni a továbbjutást jelentő első helyezést. Vasárnap a zalaiak előbb Komárommal, majd Veszprémmel találkoznak.

Az idén az őszi szezon zárása utánra időzítették a megyeválogatottak hagyományos vetélkedését, melynek nyugati-dunántúli tornájának a győr-moson-sopron megyei Lipót a  házigazdája. A műfüves pályára kiírt vetélkedés első napja után Zala együttese egy győzelmet és egy vereséget könyvelt el, s bár a mezőnyben van két,  eddig még hibátlan csapat, de Fentős Pál edző együttesének még van esélye az első helyezés elérésére, ami egyben a két hét múlva sorra kerülő, szegedi országos döntőbeli részvételt biztosítaná.

-  Az első találkozón a győriek ellen úgy érzem, hogy magunkat vertük meg, ugyanis három ziccert is kihagytunk, majd egy előrevágott labdából ellenfelünk  védelmi  megingásunkat kihasználva  szerzett egy gólt, s ezzel nyert  -  kezdte első napi összegzését Fentős Pál, a zalai csapat edzője.  - A  második mérkőzésünkön képzett ellenfelet ismertünk meg a vasiak személyében, ám egy korai góllal legyőztük őket, így még van esélyünk továbbjutni. A kétszer 25 perces mérkőzések sajátossága, hogy egy szerzett gól sokat számít, hiszen  kevesebb idő áll  rendelkezésre a javításra a hátrányba került csapatnak. A döntés már nem csak a mi kezünkben van, hiszen a győriek és a veszprémiek már két sikerrel rendelkeznek, de igyekszünk mindent megtenni vasárnap, hogy legyen esélyünk továbbjutni.

Tóth Lászlónak (balról, sárgában), az Andráshida támadójának a gólja sokat ért a vasiak ellen, így  még van remény  Zala csapatának a továbbjutásra. Fotó: Katona Tibor

Zala megye - Győr-Moson-Sopron megye 0-1 (0-0)

Lipót, 100 néző. Jv.: Takács R.

Zala: Tóth Zs. - Kasza, Balla, Molnár G., Hóbor, Nagy N., Gál, Horváth P., Csongár (Éder), Tóth L. (Horváth T.), Pethő (Horváth D.). Edző: Fentős Pál.

Gólszerző: Rigó (34.).

Vas megye - Zala megye 0-1 (0-1)

Lipót, 100 néző. Jv.: Juhász.

Zala: Fábián – Kasza, Balla, Éder (Gál), Nedelkó (Molnár G.), Nagy N., Kellner, Horváth T. (Csongár), Pethő, Horváth D. (Hóbor), Tóth L. (Horváth P.). Edző: Fentős Pál.

Gólszerző: Tóth L. (5.).

A további szombati eredmények: Győr-Moson-Sopron – Komárom 1-0, Veszprém – Vas 1-0, Komárom – Veszprém 1-2.

A zalaiak vasárnap 11 órától Komárommal, 13 órától pedig Veszprémmel találkoznak.

A torna állása: 1. Veszprém 6 pont (3-1), 2. Győr-Moson-Sopron 6 (2-0), 3. Zala 3, 4. Komárom 0, 5. Vas 0.

A megyei labdarúgó bajnokságban vasárnap is pótolnak a korábbi fordulókból elmaradt találkozókat. Az I. osztályban három, míg a II. osztályban négy mérkőzést is  rendeznek.

A vasárnapi program. I. osztály: Semjénháza – Műszer Automatika Tótszentmárton 13.00, Letenye -   Tóth Hús Zalagrár Pókaszepetk 13.00, Szepetnek – Nagykanizsa 13.30.

II. osztály. Déli-csoport: Felsőrajk – Flexibil Top Zalakomár 13.00, Molnári – Gelse Termál 13.00, Znet-Mikronet Becsehely – Galambok 13.00, Rédics – Lenti TSZ SE, 13.00.

Zalai megyeválogatott - Vasárnap eredmények

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!