Foci

2014.06.18. 16:46

A nemesapátiak nem nyugodnak bele

Továbbra sem „ért véget” a labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtezőjének döntője, melyet a pályán a Csács-Nemesapáti nyert meg 3-1-ra a Hévíz ellen...

Kerkai Attila

Korábban mi is megírtuk, hogy bár nyert a II. osztályú Csács-Nemesapáti az I. osztály bajnoka, a Hévíz ellen, de a fürdővárosiak jelezték az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága felé, hogy véleményük szerint a nemesapátiaknál az egyik játékos sárga lapok miatt jogosulatlanul szerepelt. A versenybizottság helyt adott a kifogásnak, amit a nemesapátiak megfellebbeztek. A fellebbviteli bizottság aztán helyben hagyta a vb előző határozatát, de a történet nem ért véget.

Pest megyében hasonló eset történt, ott a Vác nyert, de később sárgalapok miatt előbb elvették tőle győzelmét, de most azt állapították meg, hogy nem történt jogosulatlan szereplés. A versenyszabályzat szerint a sárga lapok a sorozat végén, illetve az országos táblára kerüléssel törlődnek. Márpedig a Zala megyei két finalista a döntőbe jutással kvalifikálta magát az országos táblára.

S ebben áll a vita tárgya. A Zala megyei igazgatóság erre a sorozatra külön versenykiírást készített, s nem az országos MK kiírást vette át – ezt állapította meg a fellebbviteli bizottság, s ez alapján hozta meg a döntését is. Lukács Péter, a Csács-Nemesapáti elnökhelyettese érdeklődésünkre jelezte: nem fogadják el határozatot most sem, hanem az MLSZ jogi osztályához fordulnak jogorvoslatért. Szerintük ugyanis a sárga lapokra vonatkozó rendelkezések így sem egyértelműek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!