Foci

2013.11.11. 13:40

Fentős Pál: lehet így is fújni...

Zala megye - Magabiztosan halad az őszi bajnoki cím felé a labdarúgó megyei bajnokság I. osztályában a Hévíz együttese. Ezen kívül a pontvadászat hétvégi, 13. fordulója után is témát szolgáltatott a játékvezetés.

Kerkai Attila

Igaz, nem a mostani játéknap kapcsán, hanem az elmúlt hetek történései miatt fakadt ki Fentős Pál, a Femat-Csesztreg szakvezetője. A csesztregiek sorozatban öt vereséget könyveltek el, ezúttal hazai pályán kaptak ki a 3-2-re a MűszerAutomatika Tótszentmártontól. A Zala megyei futball egyik legtapasztaltabb és legelismertebb edzője pedig úgy érzi, most kell kimondania, ami már régóta benne van.

– Összefogtak ellenünk a játékvezetők, méghozzá azt gondolom, hogy egy két évvel ezelőtti nyilatkozat miatt – állítja Fentős Pál. – Elég régóta vagyok benne a futballban, a Csesztreg pedig az egyedüli a mostani mezőnyben, amely 35 éve folyamatosan tagja az I. osztálynak, miközben hat év NB III-as kitérőt is tettünk. Azt viszont, amit kapunk a játékvezetőktől, most már nem hagyhatom szó nélkül. Gyorsan hozzáteszem, kikaptunk hazai pályán a szentmártoniaktól, de ezen a találkozó Pető játékvezető úgy vezette a mérkőzést, ahogy azt kell. Én magam mentem oda hozzá a találkozó végén és mondtam neki: remélem, hogy ezzel a felfogással élvonalbeli bíró lesz majd egyszer. A problémám a korábbi találkozóinkkal van, három büntetőt sem adtak meg a javunkra, miközben jöttek a kiállítások. Mostanra a kezdőcsapatomból már hárman eltiltottak, ráadásul három sérültünk is van, amit még mi sem bírunk ki. Az öt vereségünkben már ez is belejátszott.

A múlt héten a Csesztreg otthonában győztes Szepetnek ezúttal Zalaszentgróton is nyert (1-0), s nem is vitás, hogy az egyik legjobb formában lévő csapat jelenleg a mezőnyben. Ami a címvédő grótiakat illeti, ugyanaz a hullámzás jellemzi őket, mint a legutóbbi hetekben: most két győztes mérkőzés után vesztettek.

A Gellénháza hozta a kötelezőt (2-0) a Z. Becsali Tungsram ellen, ahogy a Semjénháza is, amely 3-1-re győzte le a Tóth Hús Zalagrár Pókaszepetket. A Szerszámsziget Zalalövő együttesének úgy tűnik, valóban az kellett, hogy egyszer végre beinduljon nekik a gólszerzés. Három hete 11-1-re nyertek Galambokon (addig összesen 9 gólt szereztek...), azóta viszont csak nyernek és nyernek, most ötöt vágtak (5-1) a Letenyének.

Nem véletlenül hagytuk a végére az éllovas Hévíz csapatát. Még két fordulót rendeznek az őszi szezonból, de nagyon úgy fest, hogy a hévíziektől senki sem veheti már el az őszi bajnoki címet. Lázár Szilveszter együttese ugyan most csak 1-0-ra nyert a Nagykanizsa ellen, de ez ugyanannyit hozott a konyhára, mint az előző sikerek. A fürdővárosiak biztosan vezetik a tabellát, s akár veretlenül fejezhetik be az őszt: az eddigi 12 győzelmük mellett mindössze egy döntetlenjük van. A dobogó második és harmadik fokára pedig a Gellénháza, Semjénháza, Szepetnek hármas pályázik.

SZÁNDÉKOSSÁG SZÓBA SEM JÖHET

Józsi György Zala megyei igazgatót Fentős Pál szavai nyomán kerestük meg, aki így reagált: – A korábbiaknál semmivel sem érkezik hozzánk több panasz a játékvezetéssel kapcsolatban. Sok mérkőzést mi is felveszünk és a csapatok is, tapasztaltunk olyat, hogy nem voltak megalapozottak a játékvezetők egyes döntései, de az ellenkezője is igaz ennek. A Csesztreg–Szepetnek találkozón is voltak tévedések, de a hazaiak javára is. Szándékosságról szó sem lehet, a tévedés lehetősége viszont benne van a játékban.

Megye I.: öt kiállítás hozott a forduló

Otthon kapott ki a címvédő Zalaszentgrót illetve a Csesztreg, és nehezen nyert a Lenti és az éllovas Hévíz a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi, 13. fordulójában. Részletek itt >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!