Foci

2013.07.01. 15:20

Konföderációs Kupa: Brazília hengerelt a fináléban

Kérdés, akad-e a Föld golyóbison olyan labdarúgó válogatott, mely méltó ellenfele lehet Brazíliának, hiszen Marcelóék a Konföderációs Kupa döntőjében a szó szoros értelmében kiütötték a világ-, és Európa-bajnok spanyolokat.

A vendéglátók 3-0-as győzelme nem csupán kupát jelentette Luiz Felipe Scolari legénységének, de a spanyol bajnokságot is felkészítette a már barcelonai Neymar érkezésére.

Pedig nevezett labdarúgó egy alkalommal csúnyán lebőgött az ibériaiak ellen, mivel 2011-ben az FC Barcelona játékosai nem hagyták kibontakozni, esélye sem volt a Santos színeiben: akkor a katalánok 4-0-ra nyertek a klubvilágbajnokság döntőjében. Nos, amint a brazilok „pehelysúlyú" futballistája méltó társakat kap(ott) maga mellé, máris megfordult a világ.

Persze, ez még csupán egyelőre a Konföderációs Kupa volt, azonban ezt a szintet tartva Fredéknek aligha kell izgulniuk a jövő évi hazai világbajnokságon, legalábbis a mostani torna ezt mutatta.

Ragadjuk ki a fináléban két gólt jegyző támadót a sorból, lévén Fred azt a játékost testesíti meg, akinek nem jött be az európai (lyoni) lét, s azt is meg lehet kockáztatni, hogy a brazilok csatárfelhozatalában is van nála képzettebb, jobb labdarúgó. Viszont a nemzeti csapathoz visszatérő Scolari bizalmáról biztosította, s kell ennél több egy futballistának?

A 30 esztendős Frederico Chaves Guedes azért még bőven fejlődhet, mivel a vasárnap csak a 2. percben tudott gólt lőni... Annak idején az America Mineiro juniorjai között az akkori feljegyzések szerint a kezdés után 3,17 másodperc alatt ért el vezető találatot...

A Konföderációs Kupa döntőjében:

Brazília–Spanyolország 3-0 (2-0)

Rio de Janeiro, Maracana-stadion, 73531 néző. Jv.: Kuipers (holland)

Brazília: J. Cesar – D. Alves, Th. Silva, D. Liuz, Marcelo – L. Gustavo – Paulinho (Hernanes, 88.), Hulk (Jadson, 73.), Neymar – Fred (Jo, 79.). Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari.

Spanyolország: Casillas – Arbeloa (Azpilicueta, 46.), Piqué, S. Ramos, J. Alba – Busquets – Xavi, Iniesta – Pedro, Mata (J. Navas, 52.) – F. Torres (D. Villa, 59.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque

Gólszerzők: Fred (2., 47.), Neymar (44.). Kiállítva: Piqué (68.)

A bronzmérkőzésen Olaszország Uruguay válogatottjával a hosszabbítás után 2-2-re végzett, a büntetőpárbajban aztán jobban céloztak ellenfelüknél az olaszok, s övék letta bronzérem.

A 3. helyért: Olaszország–Uruguay 2-2. G.: Astori (24.), Diamanti (73.), illetve Cavani (58., 78.). 11-esekkel: 3-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!