Foci

2013.06.20. 16:37

Jo, aki eddig csak jót csinált

Ahogy a csapatok egyre inkább belejönnek a labdarúgó Konföderációs Kupán, az A-csoportban úgy láthattunk két jó mérkőzést a Brazília–Mexikó (2-1), valamint az Olaszország–Japán (4-3) párosítások esetében.

- Ebben a helyzetben szinte el sem tudtam képzelni, hogy megkaphatom a labdát Neymartól - fogalmazott a második brazil találat szerzője, Jo. A támadó így elmondhatja magáról, hogy újabban igencsak jól teljesít, és a ráadások találatainak mestere lett a házigazdák eddigi két találkozóján. S ha már Neymar szóba került, a második találat előtt félelmetesen cselezett, de a puskaporral sem spórol, lévén nagyobbnál nagyobb gólokkal is jelentkezik.

Japán hiába pörgött Honda, az olaszok egy fordulatos meccsen nyertek ellenük úgy 4-3-ra, hogy az első félidő hajrájába fordulva még a távol-keletiek vezettek 2-0-ra. Ebben a csoportban hat-hat pontos Brazília és Olaszország, s már továbbjutók.

Persze a csapatoknak nem csak egymással gyűlt meg a bajuk, s ezt Daniele De Rossi a következőképpen fogalmazta meg:

– Hihetetlen, mit kellett átélnünk, életem legszörnyűbb meccse volt. A találkozó három negyede után már úgy éreztem, mintha 200 perce játszanánk – utalt a 76 százalékos páratartalomra a recifei stadionban. .

A szervezőknek és a FIFA-nak a pályákon kívül akad problémája. Pontosabban a rendfenntartóknak, hiszen a helyzet a nagyvárosok utcáin egyre aggasztóbb, hiszen a jövő évi labdarúgó vb-t ellen folyamatos a demonstrálás.

Konföderációs Kupa. A-csoport: Brazília–Mexikó 2-0. G.: Neymar (9.), Jo (93.) Olaszország–Japán 4-3. G.: De Rossi (41.), Uchida (50. – öngól), Balotelli (52. – 11-esből), Giovinco (86.), illetve Honda (21. – öngól), Kagawa (33.), Okazaki (69.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!