Foci

2011.09.28. 15:31

Búcsúzott a Magyar Kupától a ZTE FC (frissítve)

A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulója jelentette a ZTE FC együttese számára a nyitányt és egyben a búcsút is a sorozattól... A kék-fehérek vesszőfutása tovább tart, szerdán az NB III-as Kaposvári Rákóczi II. 1-0-ra nyert a zalaiak ellen, s jutott tovább. A ZTE FC pedig búcsúzott...

Kerkai Attila

A kiegyenlített találkozón a kaposváriak a 92. percben szerezték góljukat, aztán a 94. percben büntetőhöz jutott a ZTE FC, de Balázs Zsolt tizenegyesét Horváth László kivédte. Nyert a Kaposvári Rákóczi II. és ezzel bejutott a Magyra Kupa legjobb 32 csapata közé. A ZTE FC búcsúzott...

Kaposvári Rákóczi II-ZTE FC 1-0 (0-0)   .

Kaposvár, néző. Jv.: Botló (Iványi I., Mohos).
Kaposvár II: Horváth L.    Kuczkó, Major (Kiss A., 46.), Fenyvesi, Laczkó   Garai, Horváth T.   Bőle, Berdó, Reszli (Házi, 70.)  Mustapha. Edző: Barna László.
ZTE FC: Jahic  Kocsárdi, Szalai (Bogunovic, 46.), Máté, Hidvégi  Szakály, Hervas, Kamber  Bujor (A. Delic, 66.), Turkovs, Balázs Zs.. Vezetőedző: Prukner László.

A Kaposvárra történő indulásnál a kapus Vlaszák Géza jelezte, hogy gyomorproblémái vannak, ezért nem utazott el társaival, pedig a kezdőcsapat tagja lett volna. Nem mintha emiatt félteni kellett volna a kék-fehéreket, hiszen Safet Jahic lépett a helyére, aki pedig az elmúlt hetekben megbízható teljesítményt nyújt. A Kaposvár II. harmadik vonalbeli  együttese lelkes játékkal   várta az élvonalbeli ZTE FC-t, s főleg azzal próbálta kifogni a szelet a zalaiak vitorlájából, hogy visszaállt saját térfelére, így a kék-fehérek általában  felállt védelemmel találták szemben magukat. A 12. percben Bujor így is kapufát fejelt, de gólt nem tudott elérni  Prukner László együttese. A román légiósnak még akadt két ígéretes helyzete, de nem sikerült a kapuba találnia.  

A második játékrészben annyi változás történt, hogy a ZTE-nek még nyíltabb játékot kellett felvállalnia, így viszont a Rákóczi II-nek nagyobb területe nyílt a kontrákhoz. A 61. percben Jahic lábbal mentett egy ziccernél, s abszolút kiegyenlített volt a játék.   A ZTE FC nem tudott gólt lőni, bár Szakály és Kamber lövésénél a hazai kapus bravúrral védett. A 92. percben aztán a somogyiak Bőle révén megszerezték a vezetést, de nem volt még vége, hiszen a 94. percben a Turkovs ellen megítélt büntetővel a ZTE FC kiharcolhatta volna a hosszabbítást, azonban Balázs Zsolt bal sarokba tartó lövését Horváth László kivédte, majd a kipattanó utáni ismétlést is... Ez lett a vége, az egerszegiek  elbuktak.

A ZTE FC tehát búcsúzott a Magyar Kupától, s egyben nagyon mély gödörbe került. A kérdés az: van-e most már  kiút innen?

- Okosat nem tudok mondani, csúnyát pedig nem szeretnék  nyilatkozni...  mondta a mérkőzés után Prukner László, a ZTE FC vezetőedzője.  Bízom abban, hogy most már tényleg ez volt az őszi mélypont csapatom számára. Megint megvoltak a helyzeteink, de kimaradtak ezek, a lelkes hazaiak pedig kihasználták ezt és éltek  a lehetőséggel.  Ha nem tudunk néhány labdarúgó gondolkodásán változtatni, akkor nem jutunk előre, s talán ez a sokk végre ráébreszt mindenkit a valós helyzetre.  A  Pápa elleni szombati találkozóra ígérem,      tisztességgel felkészülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!