Foci

2011.08.09. 17:45

Magyar Kupa: két nevezetes ellenfél

A labdarúgó- szövetségben kedden elkészítették a Magyar Kupa országos főtáblája második fordulójának párosítását. Az első kör után állva maradt két zalai csapat „nevezetes” ellenfeleket kapott vasárnap délután öt órára: az NB III-as ZTE FC II. az ország minden bizonnyal egyik leghosszabb nevű gárdája, a somogyi első osztályú Balatonkeresztúr- Balatonmáriafürdő otthonába látogat; míg a Kentaur Sprint Andráshida az NB III-as Balatonlellét fogadja majd.

Varga Andor

Előbbi ellenféllel kapcsolatban érdekesség, hogy az első körben a Zalaszentmihályt búcsúztatta tizenegyesekkel, míg az utóbbi gárdát zalai szakember, Keszei Ferenc irányítja. A Balatonkeresztúr- Balatonmáriafürdő tavaly negyedik volt a somogyi élvonalban, és ugyanilyen pozícióban zárt a hazai harmadik vonal Dráva-csoportjában a Balatonlelle is. Csak a játék kedvéért: a mezőny zalai tagja, az NTE 1866 idegenben 3-2-re nyert, itthon pedig 1-0- ra kikapott tőle – és ilyen eredménnyel ugye az Andráshida most továbbléphetne.


A keddi sorsolásnál egyébként már az NB II-es csapatok is a „kalapban” voltak, de – lévén, hogy a párosításnál a területi elvet is figyelembe vették – a zalaiaknak jó esélyük volt elkerülni ezeket az együtteseket.



Sport: futball rovat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!