Foci

2011.06.08. 16:50

Megye II.: A Szepetnek nyerte a déli versenyfutást - északon továbbra is minden nyílt

A megyei bajnokság II. osztályának első bajnoka a 2010/11-es idényben a Szepetnek SE csapata, borsfai győzelmükkel két fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert. A bajnoki cím után Iványi Lajossal beszélgettünk a hogyan továbbról. Északon furcsa körülmények között botlott a Vonyarcvashegy, így egyetlen pontra apadt az előnye az üldöző Gellénháza előtt. Eredmények.

Urbanics Pál

Vonyarcvashegy SE - Angol Foci Suli Páterdomb 1-2 (1-1)

Vonyarcvashegy. Jv.: Lakics Péter (Kovács Zsigmond, Szökrény Lajos)

Vonyarcvashegy SE: Nagy István - Molnár Attila, Páncsics István, Zsohár Balázs, Gelencsér Gyula, Balogh Gergely, Zsohár Péter, Kenesei Gábor (Barcza Zoltán), Szalma László (Pintér Tamás), Kovács Péter (Lajtai Roland), Gáti Zsolt (Hudop Tamás). Edző: Lajtai Roland.

Angol Foci Suli Páterdomb: Bucsics Tamás - Gyenese Richárd, Gyenese Tamás, Turi Gergely, Németh Zsolt, Csikós Bálint, Farkas Roland, Révész Imre, Vass Krisztián (Kaj László), Milics Tamás (Gazdag András), Farkas Tamás. Edző: Pergel Attila.

15. perc: Zsohár Balázs bal oldali keresztlabdájával Kenesei Gábor lépett ki a védők között. Jobbról befelé cselezett, majd laposan a kapuba lőtt: 1-0.

37. perc: Farkas Roland körübelül 30 méterről lőtt a kapura. Lövése kipattant Nagyról. A labda az erősen lesgyanús helyen tartózkodó Vass Krisztián elé került, aki a kapuba gurított: 1-1.

77. perc: Egy vendég szöglet utáni kavarodásnál nem tudtak felszabadítani a hazai védők. A labda a gólvonaltól 1 méterre álló Farkas Rolandhoz került, aki a kapuba pörgetett: 1-2.

78. perc: A bal szélen lesen tartózkodó Zsohár Balázs kapott labdát. Ezt az asszisztens jelezte is, de a játékvezető nem figyelt segítőjére. Az akció továbbment. A hazai játékos középre adott, a labdába az egyik vendégvédő kézzel ütött bele, ezt Zsohár reklamálta a játékvezetőnél. A bíró a reklamálásért megadta neki második sárga lapját, így a hazai játékos a kiállítás sorsára jutott. A játékvezető csak a történtek után vette észre asszisztense jelzését.

82. perc: Lajtai Roland cselezett ki két védőt a jobb szélen, majd középre adott. A beadása érkezett Barcza Zoltán, aki két védő között felugorva a hálóba fejelt. A gólt először megadta a játékvezető, majd döntését megváltoztatta, mivel az esetnek háttal állva lökést látott.
Az asszisztens nem jelzett szabálytalanságot a szituáció után.

84.perc: Farkas Tamás ugrott ki a hazai védők között. A 16-os vonalán buktatták. Az esetnél lökdösődés alakult ki. A cserére levonuló Páncsicsnak a játékvezető felmutatta a második sárga lapját, így ő is a kiállítás sorsára jutott.

Két kiválóan felkészített csapat vívott volna egy látványos mérkőzést. A játékvezetői hármas viszont úgy gondolta, hogy ők lesznek inkább a főszerepben. Lakics játékvezető már az első félidőben is több vitatható ítéletet mutatott be, viszont a szünet utáni ténykedése már az eredményt is jelentősen befolyásolta. Sajnos nem azonos mérce szerint ítélte meg a két csapatot. A mérkőzés összességében nagy küzdelmet és taktikus játékot hozott. A hazaiak próbálták szervezni a játékot, míg a vendégek a fegyelmezett védekezésre helyezték a hangsúlyt, és az így megszerzett labdákkal próbálták megjátszani gyors támadóikat. A második félidőben a hazai csapat még a kiállítások után is megőrizte tartását, de nem egyenlíthetett ezen a napon. Az összképet tekintve egy döntetlen reálisabb lett volna.

Ifjúsági: Vonyarcvashegy SE - Angol Foci Suli Páterdomb 1-3 (0-2)

Tudósított: Szeles Patrik

Gyenesdiás KSK - Sármellék FC 2-0 (2-0)

Gyenesdiás, 100 néző. Jv.: Laki, (Dávid, Rózsás)

Gyenesdiás KSK: Gombár - Dely, Hegyesi, Csík, Mosdósi, Beke (Pothárn), Rédei, Majtász (Fehér), Sándor, Purt, Hegedüs P. (Németh L.). Edző: Durgó Miklós.

Sármellék: Hajba - Hegedüs E., Antal (Szíjártó), Kiss Sz., Hunyadi, Horváth Z., Balogh, Bojt, Monzinger, Borbély (Sági), Ács (Csűri). Edző: Hajba Géza.

Gólszerzők: 18. perc: A tizenhatosnál Purt fordult a kapura, miután három védőt is kicselezett, laposan a kapuba helyezett, 1-0. 44.perc: Hegedüs Patrik baloldalról kapásból, 20 méterről vágott védhetetlenül a léc alá egy átívelésből hozzá szálló labdát, 2-0.

Kiállítva: 89. perc: Németh L. és Kiss Sz. kakaskodtak egymással.

A küzdelmes mérkőzésen három - három sárga és egy-egy piros lap került kiosztásra. A fülledt, forró nyári meleg rányomta bélyegét a találkozóra, így gyenge színvonalú mérkőzés kerekedett, és már az is eldőlt az első félidőben.

Jók: A teljes hazai csapat illetve Bojt.

Ifjúsági: Gyenesdiás KSK - Sármellék 9-2.

Tudósított: Góth Imre

Olajmunkás SE - Csács-Nemesapáti SE 1-0 (1-0)

Gellénháza, 70 néző. Jv.: Lancz Zsolt (Beke Kristóf, Kubicsek Máté)

Olajmunkás SE: Tóth B. - Szabó, Miklós, Katona, Bakos Cs., Gulyás, Bakos D., Borbély, Novák, Varga (Déri), Szegleti (Nagy). Edző: Bita Gyula.

Csács-Nemesapáti SE: dr. Sinkó - Káli, Soós B., Nemes M., Horváth, Kovács, Bálint, Csiszár A. (Ocskó), Csiszár Á., Schroll D., Tóth K.R. Edző: Schroll Jenő.

A színes lapokkal tarkított mérkőzésen a hazaiak egy alkalommal túljuttatták a játékszert a gólvonalon túlra, ezáltal megnyerték azt a mérkőzést, melyen a vendégek hiába játszottak jól, és majd húsz percen keresztül emberelőnyben Rossz nyelvek szerint a játékvezető „vélt vagy valós” segítségével jutott a három bajnoki ponthoz a gellénházi alakulat.

Gólszerző: Borbély

Jók: Miklós, Katona, Bakos D., illetve a vendégek teljes csapata

Kiállítva: Szabó, Bakos Cs.

Ifjúsági: Olajmunkás SE – Csács-Nemesapáti SE 3-0

fotó: Horváth Hajnalka

Tudósított: Horváth László

Zalaapáti SE - Zalaszentiván SE 0-1 (0-0)

Zalaapáti, Jv.: Szente Róbert (Pörzse Lajos, Vörös László)

Zalaapáti SE: Szökröny - Jeles, Szvoboda, Karácsony (Horváth), Lichtenberger G., Fekete, Dencs, Tornyos (Tompa), Németh M., Németh T., Lichtenberger B. Edző: Dencs Gábor.

Zalaszentiván SE: Illés - Fábián, Kecskés, Tóth M., Tóth P., Csiszár, Büki (Dömötör), Németh, Kiss B. (Hajzer), László, Udvardi (Falati). Edző: Simon Károly.

Jó iramú mérkőzésen a játékvezető három alkalommal ítélt büntetőrúgást, a háromból egy lett gól. Emellett a két csapat játékosai ziccerek sokaságát hagyták ki, vagyis a két hálóőr mindig a helyén volt.

Gólszerző: Falati (11-esből)

Jók: Szökröny, Lichtenberger G., illetve Illés, Fábián, László

Ifjúsági: Zalaapáti SE - Zalaszentiván SE 1-4

Tudósított: Horváth László

Kertváros LSC-Ságod - Vasboldogasszony LSC 1:3 (0:1)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Kovács I. Péter (Husz Tamás, Balogh Károly)

Kertváros LSC-Ságod: Lahocsinszky Sándor - Kádár Márton Gábor, Szabó Zsolt (’70 Fazekas Richárd), Agg Péter, Seres Gábor, Táncos Norbert (’46 Badics Tibor), Kovács Sándor, Molnár Norbert, Agg Zoltán, Boda Tamás, Düh Olivér. Edző: Szabó Zsolt.

Vasboldogasszony LSC: Gál János - Jordán Kornél, Farkas Béla (’75 Farkas Gergő), Zámbó Péter, Gerencsér József, Karcsics Ádám, Pongrácz Zoltán, Karcsics Dávid, Rédei Róbert, Dalla József, Bertók József. Edző: Konrád Péter.

Gólszerzők: ’47 Badics Tibor illetve ’43 Bertók József, ’68, ’92 Rédei Róbert

A szombaton lejátszott bajnoki mérkőzést megelőző fordulóban a hazaiak egy ötössel küldték haza a bajnokesélyes Vonyarcvashegyet, a vendégeket meg ugyanennyi góllal terhelte meg a várvölgyi csapat. Az eredmények tükrében jóval esélyesebbnek tűntek a hazaiak, de a vendégek mellett szólt, hogy eltiltott játékosait újra csatasorba lehetett állítani.

A mérkőzés komoly hazai fölénnyel kezdődött, az első 10 percben a vendégek csak „nyomozták” a játékszert. Az első játékrész felénél a hazaiak már egy mérkőzésre való szögletet illetve szabadrúgást végeztek, folyamatosan veszélyeztetve ezzel a vendégek kapuját, gólt azonban nem tudtak elérni az ismét jól működő vendég védelem miatt. A vendégek kontrajátékra rendezkedtek be, de ebből sokat nem tudtak a mérkőzés ezen időszakában bemutatni, szinte minden erejüket felőrölte a védekezés. A hazaiak rohamai állandósultak, kifejezetten tetszetős támadásokat építettek fel, de ezek rendre elhaltak a vendégek védekező zónájában. Ahogyan ilyenkor lenni szokott, a hazai védelem fokozatosan kinyílt, teret engedve ezzel a vendégek kontrajátékának. A 41. percben Bertók József jó 10 méterről még nem tudta bevenni a hazaiak kapuját, de rá 2 percre már nem hibázott, így vendég előnnyel vonultak pihenőre a mérkőző felek (0:1).

Talán még el sem foglalták a helyüket a nézők a második játékrész elején, a félidőben becserélt Badics Tibor egalizálta a mérkőzést egy jól eltalált lövéssel (1:1). A hazaiak folytatták minőségi mezőnyjátékukat, a vendégek pedig kiváló védekező munka után gyors kontrákra építkeztek. Mindkét oldalon alakultak ki helyzetek, gólt azonban a vendégek tudtak elérni a 68. percben, amikor Rédei Róbert lépett ki egy mélységi passzal, majd közelről higgadtan fejezte be a támadást (1:2). A hazaiak a bekapott gól után szerkezetet váltottak, cserével növelték támadóik számát, jelezve ezzel, hogy pontra vagy pontokra tartanak igényt. Ennek eredményeként ismételten állandósult a hazaiak nyomása, a vendégek előnyük megtartásával foglalkoztak. A jól záró vendégvédelmet nem tudta feltörni a hazai csapat, sőt, a mérkőzés 92. percében Rédei Róbert kapott „forintos” labdát, mellyel a kapuig tudott robogni a védekezéssel szinte már nem törődő hazaiaknak köszönhetően és szinte lemásolta első gólját, így a bajnoki pontok sorsa eldőlt.

Ugyan nem szép és látványos, de eredményes kontrajátékkal sikerült a vendégeknek megszerezni a győzelmet, mely a megyei II. osztályú tagságuk esetleges megőrzéséhez úgy kellett, mint „egy falat kenyér”. Ugyan a küzdelemnek még nincsen vége, azonban két fordulóval a bajnokság vége előtt sokat tett a vasboldogasszonyi csapat azért, hogy újoncként reális célkitűzését elérje.

Ifjúsági mérkőzés: Kertváros LSC-Ságod - Vasboldogasszony LSC 0:1

Tudósított: Konrád Péter

További eredmények:

Police-Ola LSK - Várvölgy SE 2-5 (0-2), Türje SE - LE Alsópáhok 3-2 (1-1), Primagép-Zalaszentmihály - Becsvölgye SE 4-1 (3-0).

A bajnokság állása

1.

OLDALTÖRÉS: Déli-csoport

Borsfa SE - Szepetnek SE 1-2 (0-0)

Borsfa SE - Szepetnek SE 1-2 (0-0)

Borsfa SE - Szepetnek SE 1-2 (0-0)

Borsfa. Jv.: Deutsch Szabolcs

Borsfa: Novák, Májer (Kanizsai I.), Bozzai, Kocsis, Marton (Husz), Kanizsai G., Varga, Markulia, Stejer, Holló, Kovács. Edző: Váradi Gábor.

Szepetnek: Magyar, Szalai, Lenner, Kovács R., Kalinics, Balázs, Budai, Szigeti, Kozma (Iványi L.), Takács B. (Grabant), Iványi A. Edző: Iványi Lajos.

Gólszerzők: Bozzai, ill. Grabant, Budai

A fantasztikus siker - a bajnoki cím elnyerése - után Iványi Lajos vezetőedzővel beszélgettünk. Az egykori kanizsai legenda örömmel válaszolt kérdéseinkre:  - Nem volt egyszerű mérkőzés a Borsfa elleni, hiszen a bajnokság végére sajnos egyre több sérültünk lett, ezúttal is foghíjas csapattal játszottunk. Sikerült győznünk, hiszen a nehéz szituációkon átsegített bennünket az a csapategység és kohézió, ami a hosszú szezon során mérkőzésről-mérkőzésre egyre inkább jellemző volt csapatunkra. Hogy beszéljek a bajnoki címről? Fantasztikus, hogy elértük, hiszen nem volt betervezve az aranyérem, mert vezetőségünk a harmadik év végére várta el a feljutást, de nekünk ez sikerült már a másodikban. Itt szeretném kiemelni Harmat János elnök és csapatának áldozatos munkáját. Minden edző kollégámnak ilyen vezetőket kívánok, mert igazi alkotó légkört teremtettek a csapat köré, és így lehet igazán nyugodtan dolgozni. Mindenki tette a dolgát, és azon túl, hogy megnyertük a bajnokságot, mi lettünk a legsportszerűbb csapat is, mindössze két játékosomnak kellett a szezon alatt sárga lapok miatt mérkőzést kihagyni, és összesen egyszer kellett emberhátrányban befejezni mérkőzést, akkor is két sárga lap miatt. Tudni kell, hogy a Szepetnek még soha nem volt a megyei első osztályban, így méginkább értékes ez a diadal. A csapat gerincét fiatal játékosok adták, akik az egész bajnokság alatt egyenletesen jól teljesítettek. Ha ki kellene emelnem valakit, akkor az Kalinics Gábor lenne. Az egykor az NBI-ben is megforduló játékos igazi vezéregyéniség volt a pályán és a pályán kívül is. Jövőre természetesen elindulunk az első osztályban, ahol elsősorban a fiatalokra építve szeretnénk egy ütőképes csapatot kialakítani - mondta zárásul a sikeredző.

Sportklub Gutorfölde - Rédics KSE 4-3 (2-2)

Gutorfölde. Jv.: Kustán Csaba

Gutorfölde: Lendvai T., Lecsek, Windich, Németh B., Varga, Németh A. (Horváth), Szabó, Domján (Balogh), Csahók (Madarász), Lendvai G., Bek. Edző: Varga Róbert.

Rédics: Kerese, Horvath L., Vitéz, Balogh, Gaál (Szüts), Gúzs, Nagy, Rostási, Szabó, Lenner (Kancsal), Kiss. Edző: Fekete József.

Gólszerzők: Németh B. (2), Varga (2), ill. Gúzs (3)

Óriási mérkőzésen múlta felül a Gutorfölde a vendégeket, akiknek ezzel végképp elszálltak bajnoki álmai.

Zalakomár Egyetértés SE - Kiskanizsai Sáskák SE 1-1 (1-0)

Zalakomár. Jv.: Kiss Norbert

Zalakomár: Tóth-Pajor M., Mutter, Horváth Zs., Szabados, Kohn Cs., Tóth-Pajor Sz., Horváth I. (Kovács), Madarász, Csizmadia, Kohn A., Tinó. Edző: Benedek József.

Kiskanizsa: Borsos, Csordás (Németh), Kálovics, Szántó, Horváth, Visnovics (Ganzer), Anger, Rajnai, Farkas, Tóth (Simon), Kálcsics. Edző: Ifjovics Ferenc-

Gólszerzők: Madarász, ill. Németh

Igazságos döntetlen született a rangadón.

Nagykanizsa-Bagola VSE - Söjtör DFSE 4-2 (3-1)

Nagykanizsa. Jv.: Rákos Zoltán

Nagykanizsa-Bagola: Cser, Horváth (Bicskei), Potyi, Kalamázs, Harangozó, Popovics, Kalmász (Szabó), Kovács B., Kovács K., Marczin, Lovkó. Edző: Popovics Lajos.

Söjtör: Fülöp, Paucsa, Szilvás, Fullér, Pais, Bakonyi N., Baksa (Mészáros), Bakonyi Zs., Beke, Majro, Csuka. Edző: Szilvás Szabolcs.

Gólszerzők: Potyi (2), Kovács B., Kovács K., ill. Fullér, Beke

A hazai gárda élvezetes mérkőzésen győzte le a söjtörieket.

További eredmények:

Molnári SE - Letenye SE 2-3 (1-2), Felsőrajk SE - Galambok SC 1-1 (1-0), Páka SE - Hahót SE 3-1 (1-0), Zalaszentbalázs SE - ZNET-Mikronet Becsehely 4-1 (2-1)

A bajnokság állása

1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!