Foci

2011.04.19. 05:47

ZTE FC: két lépés a kupadöntő

A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első találkozóján lép pályára kedden 18 órakor (tv.: Sport1) Kecskeméten a ZTE FC együttese.

Bóbics László

Az egerszegi kék-fehérek a könnyebb ágra kerültek a négy között - a másik párosításban két jelenlegi bajnoki dobogós, a Kaposvár és a Videoton küzd, az első összecsapás szerdán 18 órakor kezdődik -, de a döntőbe jutás persze így is igen nagy feladat.

- A kupát sokszor nem veszik komolyan a csapatok, bár ez az utóbbi időben egyre ritkább - kezdte Csank János, a ZTE mestere. - A döntőbe jutás mindkét fél számára nagy dolog lenne, ezért a mérkőzés első percétől késhegyre menő küzdelemre számítok. Nem téveszt meg bennünket, hogy a KTE az utóbbi meccseken nem mindig tudta valóra váltani a terveit, épp emiatt paprikás hangulatú ellenfélre számítok. A teljesítményük hullámzó, de a keretük nagyon jó, sok kiváló futballistával. Nem lesz egyszerű dolgunk, de szeretnénk gólt, gólokat rúgni és nem kikapni. Ugyanis ennek a meccsnek lesz még egy visszavágója, s ha az elképzeléseink szerint alakulnának a dolgok, akkor jó esélyünk lehetne a továbblépésre.


- Milyen összeállítású csapatot küld a pályára?

- Mindjárt a kapusposzton meg kell válaszolni egy kérdést, hiszen választanom kell a bajnokin helytálló Sipos és a pontvadászatban eltiltott Vlaszák közt. Valószínű, hogy utóbbi áll a kapuba, mert még egy bajnokin nem védhet és nem szeretném hosszhú ideig jegelni . Kérdéses Simon Attila játéka is, ő Kecskemétről érkezett hozzánk kölcsönbe, s a klubvezetők úgy állapodtak meg szóban, hogy bajnokin nem játszik a KTE ellen. A mostani viszont kupameccs, majd meglátjuk, bevethetem-e. Szalainak még mindig fáj a bokája, a régebbi sérültek helyzete pedig sokat nem változott: javulgatnak Pavicevicék, de műtét után attól még messze vannak, hogy pályára is lépjenek. Vittman a napokban elutazik Székesfehérvárra - ott operálták -, s az orvosa megvizsgálja, mert speciális mozdulatoknál még fájdalmat érez.

A ZTE várható kezdőcsapata a ma esti meccsre: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovics, Bogunovics, Panikvar - Simonfalvi, Kamber, Horváth A., A. Delic - Turkovs, Balázs Zsolt.


GÓLLÖVŐ KERESTETIK
A Győr elleni hét végi bajnoki (1-1) is bizonyította, hogy a zalaiak helyzetkihasználása – finoman szólva – nem a legjobb. Simon olyan ziccereket ront el, amiket az ősszel gólra váltott, és Turkovsnak is többször kellene a kapuba találnia képességei alapján. Rajcomar a legnagyobb talány: Egerszegen gyenge szezonnal kezdett, majd jött egy remek ősz, hét góllal. Most visszatért korábbi önmagához, de reméljük, csak rövid időre. Persze az sem lenne gond, ha a középpályáról vagy a védelemből érkezne segítség a csatároknak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!