Foci

2009.08.17. 02:28

Pontosan "érkeztek" a cserék

Zalaegerszeg (bl) - A labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában a ZTE FC II. gárdája a Tatabányát fogadta. A zalaiak küzdelmes mérkőzésen 1-1-es döntetlent értek el.

Bóbics László

ZTE FC-Tatabánya1-1 (0-1)Zalaegerszeg, 500 néző. Jv.: Solymosi (Takács G., Gyürüsi).

ZTE: Sipos G. - Szalai T., Miljatovic, Bozsoki, Kocsis - Kovács G. - Sluka, Hock, Petneházi (Sági A., 46. p.) - Vittman (Legoza, 66. p.), Rábold (Polareczki, 46. p.). Vezetőedző: Kereki Zoltán.

Tatabánya: Dombai A. - Almási, Forgács, Ferenc, Megyesi - Szalai T., Farakas V., Deme, Kollár (Domvai V., 83. p.) - Vass N., Vass J. (Folmer, 72. p.). Vezetőedző: P. Nagy László.

A kezdeti ismerkedés után a 18. percben Vass J. a rosszul kifutó Sipos mellett centiméterekkel gurított a jobb kapufa töve mellé. A mezőnyben egyenrangú teljesítményt nyújtott a két együttes, de feltűnő volt, hogy a ZTE csapatából hiányzott a tűz és a tapasztaltabb futballisták sem villogtak. A 26. percben Megyesi végezhetett el szabadrúgást 20 méterre a jobb összekötő helyéről és ballal, mesterien csavarta a labdát a sorfal fölött a bal sarokba úgy, hogy az a keresztlécről az ellenkező oldalon vágódott a hálóba, 0-1. A másik oldalon tíz perc múlva egyenlíthettek volna a hazaiak. Egy bal oldali szöglet után Kocsis a hosszú oldalról jól fejelte vissza a labdát középre, de Kovács Gergő mintegy 4 méterről rosszul találta el a labdát. A félidő hajrájában sem változott a helyzet, a ZTE a vártnál kevesebbet nyújtott.

Fordulás után nagyobb lendülettel játszottak a hazaiak és két cserejátékos hozta össze a nagyon áhított gólt. A 64. percben Sági A. húzott el a bal oldalon, középre adott, Polareczki csatázott a védőkkel, majd jobbal mintegy 4 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1-1. Négy perccel később Deme fejese csattant a felső lécen.

Kereki Zoltán: Igazságos döntetlen.

P. Nagy László: Két ellentétes félidő után született a remi. A két fiatal játékos ügyesen keverte meg a védelmet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!