Foci

2009.06.17. 05:29

ZTE FC: Kereki Zoltán visszatért

Zalaegerszeg - Nem unatkoznak a ZTE FC vezetői, akik kedden szinte egész nap tárgyaltak. Néhány játékos szerződését felbontották, s új vezetője lett az utánpótlásnak is, a sokszoros válogatott Kereki Zoltán személyében.

Bóbics László

- Kedden hosszas megbeszélés után megállapodtunk az utánpótlás-képzés vezetőjének személyében - kezdte sorolni a friss híreket Nagy Ferenc, a ZTE FC elnöke. - Nagy Mihállyal közös megállapodással szerződést bontottunk, majd Kereki Zoltánnal határozatlan időre szóló megállapodást kötöttünk. Azt várjuk tőle, hogy irányítása alatt a tehetséges játékosaink sokkal felkészültebben jussanak el az első csapat keretéhez. Ügyes gyerekben nincs hiány, a képességek területén sem vagyunk rossz helyzetben, ugyanakkor sokkal több munkát kell végezni a gyerekeknek ahhoz, hogy az NB I-es csapathoz kerülésükkor rövid időn belül használható futballisták legyenek. Ehhez következetes és fegyelmezett munka kell. Az egykori válogatott labdarúgót arra kértük, hogy ezt a munkát koordinálja és minél több olyan futballistát neveljenek, aki a Zete színeiben sok örömet szerez az élvonalban a zalai publikumnak. Tegnap tisztázódott az is, hogy Hajdu Norbert biztosan nem lesz a mi játékosunk és Lukács Tihamérral is hivatalosan felbontottuk a szerződést. A csapat június 23-án kezd, három-négy próbajátékost várunk.

A közelmúltban számos olyan játékos érkezett a ZTE NB I-es keretéhez, akik tehetségesek, de nem elég képzettek. Ez a fiataloknak nagy pofon , hisz nem tudtak megfelelni a viszonylag gyenge magyar élvonal elvárásaak sem. A szakmának pedig ebből gyorsan le kell vonni a tanulságot...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!