Foci

2009.06.09. 02:28

Tudatosan építkeztek

Zalaegerszeg/Hévíz - Bajnokokhoz méltó ünneplésben részesültek a Hévíz játékosai szombaton este, amikor átvehették az NB III Bakony-csoportjában nekik járó aranyérmeket. Az együttes meg is illeti a dicséretet, hiszen meg- győző mutatókkal nyerte meg a pontvadászatot.

Kerkai Attila

Megadták a módját az ünneplésnek a fürdővárosiak, volt itt minden kellék , ami ehhez dukál. Durrantak a pezsgők, előkerültek a Bajnokcsapat feliratú pólók, a végtelenített szalagról szóló Queen-sláger, (We are the Champions) pedig ma már a győztesek himnuszát jelenti szerte a világban.

S vajon mi volt a siker legfőbb kulcsa? Természetesen erről is megkérdeztük az együttes vezetőedzőjét, Glázer Róbertet, akinek szintúgy kijutott az ünneplésből és a gratulációkból.

- Igazából a két éve kezdett munka hozta meg a gyümölcsét - fogalmazott a szakvezető. - Már tavaly is feljuthattunk volna, azonban a két élvonalbeli együttes, a ZTE FC és a Győri ETO FC második csapatai megelőztek bennünket, s mivel éltek a magasabb osztályba lépés lehetőségével, ők folytatták az NB II-ben. Most ránk is ez vár, aminek nagyon örülünk. Sikerült visszahozni meghatározó tudású játékososokat, ám arra is büszkék lehetünk, hogy három saját nevelésű fiatalt is beépítettünk a csapatba, akik ma már stabil tagjai az együttesnek. Én azt gondolom, hogy megérdemelt a bajnoki címünk, s már a felkészülés alatt is éreztem, hogy nagyon sikeres tavasz elé nézünk. Covic tavaszi 29 gólja pedig meghatározó jelentőségűnek bizonyult.

Sokan gratuláltak persze dr. Hegedűs Lajosnak, a labdarúgó szakosztály elnökének is, persze nem véletlenül. Az ő szerepvállalásával ugyanis a kiegyensúlyozottság még inkább előtérbe került a klubnál, ami cseppet sem mellékes körülmény.

A bajnokok viszont még nem pihenhetnek, sőt - hirdetik a plakátok - Bajnokok Találkozója következik szerdán 17.30 órától Hévízen. A fürdővárosiak az NB II Keleti-csoportjában elsőséget szerzett és újra az élvonalba jutott patinás klubot, a Ferencvárost fogadják. Radics Ferenc, a Hévíz ügyvezető igazgatója nagyon bízik benne, hogy az FTC vendégjátéka rengeteg labdarúgó szurkoló figyelmét felkelti és a sportág népszerűsítését szolgálja majd ez a mérkőzés.

- Igyekszünk kiszolgálni a nézőket, hiszen a találkozó előtt és a szünetben Hevesi Tamás énekes szórakoztatja majd a közönséget - mondta el érdeklődésünkre Radics Ferenc a kiegészítő programokról. - De tombolát is sorsolunk, melynek fődíja egy, a Milan játékosai által alárt mez lesz több más ajándék mellett. A bérletek és a tiszteletjegyek viszont nem lesznek érvényesek a szerdai találkozótra, de azt hiszem ez sem lehet akadálya annak, hogy igazi futballfesztivált jelentsen az FTC vendégjátéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!