Fityeház

2016.05.16. 15:42

Közös összefogással gyarapodhatott a falu

Fityeház – Az elmúlt öt évben zajlott fejlesztések eredményeként megszépült a település, ennek alkalmából vasárnap ünnepséget tartottak.

Benedek Bálint

A program a templomban, Fliszár Károly főesperes celebrálásával szentmisével kezdődött, majd Isten házának és környezetének felszentelésével folytatódott. Ezután Tatai István polgármester, Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, valamint Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke felavatta az orvosi rendelőt.

– Fityeház az elmúlt öt évben a közös összefogás okán gyarapodott – fogalmazott köszöntőjében Cseresnyés Péter. – Ebben az időszakban közel félmilliárd forintból fejlesztett az önkormányzat.

Tatai István elmondta: többek között lezárult a szennyvízberuházás, aszfaltot kapott három utca, s felújították az óvoda épületét. A megszűnt iskola épületében  otthonra lelt az orvosi rendelő, a hivatal és a könyvtár. A kultúrház mögött kemencét építettek.

– A munkát folytatjuk – így a polgármester. – A többi járdát is felújítanánk, és tervben van egy kerékpáros pihenőhely létesítése.

Az ünnepségen díszpolgári címet kapott dr. Borda István háziorvos. A novai származású doktor már 39 éve Fityeházon és Murakeresztúron dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!