Felsőpáhok

2016.06.01. 11:11

Felsőpáhokon kevés a rászoruló gyermek

Felsőpáhok - Felsőpáhokon a gyerekek kevesebb mint 10 százaléka után kaptak a szülők tavaly rendszeres gyermekvédelmi támogatást, nincs sok rászoruló család, derült ki a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról az önkormányzat legutóbbi ülésére készült előterjesztésből.

Szabó Judit

A település növekvő lélekszámú (tavaly év végén 696-an lakták), s a 18 év alattiak száma is emelkedik (114 fő volt 2015 végén). Az elmúlt év utolsó napján 11 gyermek (7 család) volt jogosult rendszeres gyermekvédelmi támogatásra. Az érintett szülők közül egyik vagy mindkettő munkanélküli, vagy egyedül neveli a gyermekét.

Mivel az iskolakezdés mindig nehézséget jelent, az önkormányzat tavaly ősszel 10 ezer forintos segítséget nyújtott a tankönyvek beszerzéséhez 28 tanulónak, a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat keretében pedig 8 hallgatót támogatott.

A gyermekjóléti szolgáltatást tavaly márciustól a Zalaszántói Család- és Gyermekjóléti Szolgálat látja el a Felsőpáhok önkormányzatával kötött megállapodás alapján (előtte a hévízivel oldották meg a feladatot). A szolgálat tavaly két felsőpáhoki család négy gyermekével állt kapcsolatban, őket az alapellátás keretében gondozták. A településen öt gyermek volt védelembe véve. Egy jelzés érkezett fiatalkorú szabálysértése miatt, gyermek- és ifjúsági bűnözés nem fordult elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!