Erdővédő

2011.05.10. 06:15

Készülnek a gyerekmunkák erdővédő sorozatunk pályázatához

Szép számmal érkeznek a különböző alkotások a Zalai Hírlap erdővédő rajzpályázatára, melynek beadási határidejét közkívánatra június 3-ig meghosszabbítottuk, így jut ideje minden óvodás, kisiskolás közösségnek a művek elkészítésére.

Szalabán Attila

Bevallottan óriási izgalommal várják lapunk Ha óvod, mosolyog az erdő! című pályázata majdani eredményhirdetését a nagykanizsai Zrínyi Miklós Általános Iskola 2. b osztályának tanulói is. Ugyan-is a lelkes kis közösség szinte minden tagja készített valamilyen rajzot vagy festményt, mely az erdő szépségét hirdeti - egy kisgyerek a betegsége miatt nem vehetett részt a munkában, de így is huszonhárom művet tartalmazott a csoportmunka eredményeként létrejött, szépen össze is komponált paksaméta.

- Úgy gondolom, ha törődnének az emberek a fákkal, akkor színesebb lehetne a világunk. Ha egy fa kidől, akkor például újat kellene ültetni helyette - fogalmazott ottjártunkkor az osztály egyik tagja, Mátyás Flóra. - Többször jártam már erdőben, nagyon gyönyörű volt, de sajnos eldobált szemetet is láttam. A felnőtteknek erre is figyelniük kellene.


A Zrínyi-iskola "kettőbései" ebben a tanévben ugyancsak jeleskedtek, 15 megyei és egy nemzetközi rajzpályázaton nyertek (igaz, hozzátették: más tantárgyakból is diadalmaskodtak különböző megmérettetéseken). Bizakodva álltak tehát neki az új feladatnak, s igyekeztek minden tudásukat, tehetségüket belevinni az alkotásokba.

- Még arra is ügyeltek, hogy különböző, egymástól eltérő technikákat használjanak, így az akvarelltől a temperán át a fröcskölésig szinte mindent bevetettek - mutatta Saliné Tánczos Mária osztályfőnök. - Azon gondolkodtak el, hogy ha védjük az erdőt, az milyen szép is lesz, s ezt igyekeztek visszaadni az alkotásaikban.

- Alaposan megterveztük a festményt, én például fogkefével és hurkapálcával fröcskölve készítettem el az alapot, utána festettem a fákat, majd az állatokat - mondta el Veszelyi Tamás. - Mivel éjszakai képet szerettem volna, ezért rókát, baglyot és sünt rajzoltam rá, utóbbi kettőt már láttam az életben is.

Az osztály valóban óriási izgalommal várja a pályázat eredményhirdetését. Kérdésünkre közfelkiáltással jelezték: álmuk a kisvasutazás és az erdészeti múzeum meglátogatása - no persze a második és harmadik díjjal, azaz a társasjáték ajándékcsomaggal és a könyvcsomaggal sem lennének elégedetlenek.

- Nagyon szeretek a levegőn lenni, vonaton pedig kevésszer utaztam eddig, hát még kisvasúton! - mosolygott Szendrei Diána. - Megbeszéltük az osztályban, mi természetesen a fődíjat szeretnénk megnyerni.




ERDŐVÉDŐ - olvassa el dossziénk cikkeit! KLIKK IDE!


Várjuk olvasóink erdőkkel kapcsolatos észrevételeit, témajavaslatait.
ÍRJON NEKÜNK!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!