Erdővédő

2011.04.05. 18:19

Örökbe fogadnak egy fát az óvodások

Gyerekek segítségével, Kiskanizsán folytatta tovább fa- és cserjeültetési programját kedden a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület. Rada Tamás becsehelyi kertésztől jelentős mennyiségű előnevelt, földlabdás növendék fát kapott az egyesület, így azok kiültetésével zajlott a városzöldítési program.

Kelemen Valéria

Az első fák elültetésében a civilek, a VIA Kanizsa Zrt. munkatársai és a kiskanizsai óvodások mellett a kanizsai kötődésű Rada Tamás is részt vett, akitől hallhattuk: az ajándékba adott növényekkel szeretne hozzájárulni a gyerekek környezettudatos életvitelének kialakításához, ismereteik gazdagodásához, természetszeretetük fokozásához, s természetesen a város szépítéséhez.

- Ott tudok segíteni, ahol erre igény van, s ahol örömmel fogadják a támogató szándékomat  - fogalmazott Rada Tamás a kőrisek és hársfák ültetése közben, hozzátéve: hamarosan juhar- és nyírfákkal folytatja az ajándékozást.

 

- A gyerekek ilyen apró lépéseken keresztül jutnak el odáig, hogy megérzik: a természettel milyen jó harmóniában élni - vélekedett Keppel Julianna óvónő, aki szerint a faültető gyerekek jobban fogják óvni a környezetükben élő növényeket.  Minden csoportunk örökbe fogad egy fát, amit a jövőben gondozni fog.

- A faültetés a kiskanizsai iskola területén is folytatódik - mondta Lengyák István, az akció koordinátora, kiemelve: az egyesületüket segítők nélkül nem tudnának ilyen sokat tenni a város szépítése érdekében.  - Az iskolák is első szóra csatlakoznak a programjainkhoz, mert meglátják a környezettudatos életvitelre nevelési lehetőséget a fásítási, zöldítési akcióinkban.




ERDŐVÉDŐ - olvassa el dossziénk cikkeit! KLIKK IDE!


Várjuk olvasóink erdőkkel kapcsolatos észrevételeit, témajavaslatait.
ÍRJON NEKÜNK!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!