Egyéb

2011.01.10. 14:29

Paraffinos pakolás és masszázs: téli kényeztetés a lábaknak

Télen a csizma, a zárt cipő megviseli a lábat, ezért fontos, hogy ne csak nyáron, hanem ilyenkor is kellő gondot fordítsunk a lábfej, a sarok és a lábköröm gondos ápolására.

Sinkovics Eta

 - A lábunkkal foglalkozunk a legkevesebbet, holott sokkal több figyelmet érdemelne - erősítette meg R. Kocsis Nikoletta, az egyik zalaegerszegi szépségszalon pedikűröse, műkörmöse.


 - Ilyenkor télen rendkívül hatásos a paraffinos kezelés, amihez először alaposan leradírozzuk az elhalt hámsejteket, majd meleg paraffinba helyezzük a lábat. Ezután nejlonzacskót húzunk rá, majd frottírzoknit, ebben a pakolásban húsz percig pihentetjük. Ennyi idő alatt a hatóanyag alaposan felszívódik és eltünteti a bőrkeményedéseket - magyarázta.

Amikor eltávolította a dunsztkötést, az immár selymes, bársonyos tapintású lábfejet, talpat tízperces maszírozással kényeztette. Mint tanácsolta, általában 5-6 hetente érdemes felkeresni a pedikűröst, ám ha erre nincs mód, otthon habkővel magunk is eltüntethetjük a megáztatott lábról a még kevésbé megvastagodott bőrkeményedéseket. Ha komolyabb a helyzet, farigcsálhatjuk, de érdemesebb szakemberhez fordulni.

Nikoletta azt ajánlja, a házi lábápoláshoz is speciális, illetve gyógyszertárakban készített krémeket használjunk. A tyúkszem eltávolításához feltétlen szakembert javasol, gyulladt állapotban pedig gyógypedikűröst.


Színes zselével

Ha télen pihentetni szeretnénk a lábkörmünket, nem fontos lakkozni, elég ha csak körömerősítővel vonjuk be. Amennyiben alkalmi rendezvényen nyitott lábbelit viselünk, lakk helyett divatos a körömre „ráhúzott” színes zselé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!