Egyéb

2010.12.03. 03:27

Filmek a vasutakról

A vasúti témájú filmek nemzetközi fesztiváljának ez évi díjkiosztó estjét a városligeti Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban rendezik meg december 4-én este hat órától.

Arany Gábor

A 2006 óta évenként meghirdetett nyílt nemzetközi filmverseny első alkalommal kerül hazánkba. Az idei versenyre huszonkét vasúti témájú filmmel neveztek hat országból; Svájcból, Németországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Romániából és Magyarországról.

A Rail-filmet, mint nemzetközi vasútfilmes fórumot három vasútfilmes szakember, valamint a német Bahn TV hozta létre 2005-ben. A fórum célja, hogy azon hivatásos és nem hivatásos vasútfilmeseknek kínáljon lehetőséget alkotásaik bemutatására, akik dokumentálni kívánják a világ vasútjain korunkban végbemenő változásokat és megőrizni a vasúttörténet még fellelhető múltbeli értékeit a jövő nemzedékei számára. A Rail-film archívumát már több mint 150 filmalkotás gazdagítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!