Egyéb

2010.12.03. 09:33

Dakaron át visz az út Bamakóba: Hodola Richárd készül a sivatagi ralira

Idén is neki szeretne vágni a Budapest-Bamako ralinak a viadal motoros versenykategóriájában tavaly győztes Hodola Richárd. A január 15-én rajtoló verseny érinti a sportágban kultikus helynek számító Dakar városát is.

Varga Andor

A magyar szervezésű Bamako rali ázsiója akkor kezdett emelkedni, amikor a legendás Párizs-Dakart Afrikából Dél-Amerikába költöztették. Előbbit hívják fapados Dakarnak is, utalva arra, hogy gyári támogatás és szervizcsapat nélküli hétköznapi emberek vesznek rajta részt.

- Neveztem, kész a motor, együtt van minden, de egy kosármeccsen nemrég keresztszalag-szakadást szenvedtem, s ez még megakadályozhatja az indulást - ismertetett meg az egerszegi motoros a teljes igazsággal. - Minden erőmmel azon vagyok, hogy ott lehessek a rajtnál, folyamatosan edzek, de a dolog csak az utolsó napokban dől el. Nagyot csalódnék, ha idén nem mehetnék Afrikába.


Ez évre változott némileg az útvonal, a mezőny (a versenykategória száz helye már elkelt ) Mauritánia tengerparti részén halad, s érinti Szenegál fővárosát, a hírneves Dakart is. A fekete földrészen 6300 kilométert kell megtenniük az indulóknak, s a motorosok közt Richárd idén is szeretne a legjobb lenni. Sivatagi versenyek esetében mindig szempont a terror-fenyegetés, de a motoros címvédő ezúttal sem tart helyi bandák támadásaitól.

- A verseny nem hosszú történetében tavaly én voltam az első motoros, aki célba ért, ezt a bravúrt minimum szeretném megismételni - mondja a zalai motoros, aki újra megbízható és igénytelen társával, egy Suzuki DR-Z 400-as krosszmotorral vág neki a viadalnak. - A motort leviszik Spanyolországba, a Földközi-tengeri átkeléshez, s onnan, Almeirából indul a nagy kaland. Mely elvileg január 30-án ér véget, a célban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!