Egyéb

2010.02.01. 07:57

Frizurák a báli szezon idején (fotókkal)

Aki igazán divatos frizurát szeretne magának a báli szezonra, az göndör fürtöket és színes tincseket válasszon, tanácsolta Rákosa Ferencné Gyöngyi mesterfodrász.

Péter Gyöngyi

Bár elmondható, hogy színben és formában szinte minden megengedett a nemzetközi trendeknek megfelelően, mégis, a különbözőképpen bodorított hullámok és a színes tincsek a legmutatósabbak az idei báli szezonban, árulta el, majd hozzátette, ha magunk állunk otthon neki, másfél óra elkészülési időt számoljunk, de fodrásznál se számítsunk hatvan percnél kevesebbre. Ügyes kezű fodrász- tanuló segítői - Lugosi Bence, Sturm Márk, Hegyi Ramóna, Balázsy Alexandra és Varga Tünde - is egyetértettek abban: vagy a színre, vagy a formára helyezzük a hangsúlyt, hiszen a kettő együtt könnyen túlzásba csaphat át.

S hogyan készültek az itt látható hajköltemények?

Horváth Krisztina hosszú barna tincseit nagy hajcsavarókra tekerve szárították, majd leválasztották a B vonalnál (a két fül csücskét a fejtetőn összekötő képzeletbeli vonal) a haja elülső részét. Ebből az oldalválasztékot lesimították, a maradék hajat pedig feltupírozták és néhány szép tinccsel együtt a fejtetőre csatolták. Kivágott estélyi ruhához már nem is kell más ékszer, ha ilyen hajkorona díszíti egy hölgy fejét.


Fehér Eszter haját - a tincseket háromszor három centis területenként választva le - egy kúpvas nevű, hajsütővasra emlékeztető, ám kúpot formázó eszközre csavarták fel. Előnye, hogy gyors, ahogy felcsavartuk, már el is engedhetjük a tincset, ráadásul a hajhosszon sem változtat, így rövid tincseken is kiválóan alkalmazható. Néhány csattal lófarokszerűen feltűzték Eszti haját, nagyon elegáns frizurát kaptunk így.

Fontos, hogy a még vizes hajon hajhabot használ-junk, majd ha elkészült, ak-kor lakkot, ettől lesznek a tincsek reggelig is szépek. Strasszokkal díszített haj-pánt vagy csat akár ék-szer helyett is viselhető, felhívja a figyelmet a hajkölte-ményre.

Ha kevésbé formális partyra vagyunk hivatalosak, tökéletes választás Novák Veronika frizurája. Előbb megszárították, majd egy vékony lapú kerámia hajsimító segítségével, amire többször feltekerték a nagyobb tincseket, lágy, laza hullámokat kaptunk.


Szücs Renáta frizurája is inkább bulikra, mint bálokra ajánlható. Haját egyenesre szárították, majd kivasalták, az arcából pedig hátratűzték a B vonalnál leválasztott részt. Az egyszerű formát a különleges festés, a fekete hajban bordó és szőke tincsek teszi nem mindennapivá. A hajszobrász még elárulta, nemcsak a hajunk milyenségétől, de a rendezvény jellegétől és ruhánk stílusától is függ az esti frizura kiválasztása. Azt tanácsolta olvasóinknak, legyenek merészek és bevállalósak, hiszen a farsang időszaka erről szól.


Nemcsak a nők kiváltsága a szép haj
Persze az urak számára is tartogat néhány fortélyt házigazdánk. Kísérletező kedvűeknek néhány tincs színezését, bevállalósabbaknak akár az egész haj befestését is ajánlja. Festésnél vagy színezésnél mindig figyeljünk a színek harmóniájára. Az erősebbik nemnél jelenleg a legtrendibb ez a különleges és fiatalos forma: elöl és hátul hosszabban meghagyva, megtépve, a fül fölött pedig rövidebbre hagyva. Erre a részre akár mintát is nyírathatnak a vállalkozó kedvű férfivendégek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!