Csonkahegyhát

2014.10.23. 09:00

Gárdonyi jegyében

Csonkahegyhát - Az egri csillagokról, Gárdonyiról, a számítástechnikáról, no meg a fogak egészségéről szólt a szerda az általános iskolában.

Arany Gábor

A Gárdonyi Géza és Szegi Suli diákjai szerdán vehették birtokukba a megújult számítástechnikai termet, amit Pácsonyi Imre, a Klik tankerületi igazgatója adott át.

Érdeklődésünkre Simon Zsolt, az iskola igazgatója elmondta, a pályázaton elnyert tízmillió forintos támogatásból 16 munkaállomást alakítottak ki a legmodernebb számítógépekkel. Ezenkívül beszereztek a három településen működő iskola becsvölgyei és csonkahegyháti intézményei számára négy interaktív táblát, valamint 30 notebook-ot és 20 tablet-et is.

 

Az iskolanapon hirdették ki a Mosolygó fogacskák országos rajzpályázat eredményét is. Mint elhangzott, 600 iskolából 13.500 pályamű érkezett. A Gárdonyi-Szegi elsősei Paisné Molnár Barbara tanítónő irányításával – mind a tizenheten – indultak a versenyen és nyertek. A diákok személyre szóló ajándékot kaptak, az intézmény pedig a lehetőséget, hogy minden gyerek részt vehet fogászati szűrésen. Ehhez szerdán az iskolához látogatott a speciálisan berendezett autóbusz is.

Az iskolanap egyébként reggel ünnepséggel kezdődött. Megemlékeztek 1956-ról, és névadójukról, Gárdonyi Gézáról. A napot azonban főleg a vidámság jellemezte. A felsős diákok csapatokba szerveződve versenyeztek, a feladatok célpontjába Gárdonyit helyezve: például négysoros vers költése az íróról, históriás ének előadása, titkosírással lejegyzett gondolatainak megfejtése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!