Csömödér

2015.01.25. 16:50

Dr. Bussay emlékére

Csömödér - A tavaly augusztusban elhunyt dr. Bussay Lászlóról, a zalai borvidék egyik legismertebb borászáról is megemlékeztek szombaton egy szlovén-magyar pályázati projekt keretében.

Gyuricza Ferenc

A Vince-napot a Turizmus és Média program részét képező Zalai falunapok sorozat egyik eseményeként szervezték meg. A rendezvényen magyar és szlovén szőlőtermelők és borászok, idegenforgalomban és vendéglátásban érintett vállalkozók vettek részt. Dr. Bussay Lászlóról Simon Zoltán, Csörnyeföld község polgármestere, a Zalai Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke személyes hangú beszédben emlékezett meg. Egyebek mellett kiemelte: dr. Bussay a legközvetlenebb emberek közé tartozott, aki orvosként és borászkánt is a zalai térségért, az itt élőkért dolgozott.

Dr. Bussay László emlékére koccintottak, balról Simon Zoltán, Röszler Attila, a Lenti Kertbarát Kör Egyesület elnöke, Becze József, Nógrádi László volt miniszter, Zver Ilona, a szlovén RTV magyar nyelvű műsorainak igazgatója, Puskás Róbert, a szervező Eu-Régió Menedzsment Nonprofit Kft. ügyvezetője Fotó: Gyuricza Ferenc

A rendezvényen Becze József, Csömödér polgármestere is felszólalt, a község életét és fejlődését mutatta be, s ennek során úgy fogalmazott: a szőlőművelés és bortermelés a zalai ember számára életforma.

A hét végén, Vince-naphoz kapcsolódóan több borászati program zajlott a térségben. A lenti Kertbarát Kör Egyesület és a tormaföldei Szent János-hegyért Egyesület is tartott szőlővessző-szentelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!