Cserszegtomaj

2015.02.17. 17:53

A borfesztiválok sikeréért

Cserszegtomaj – Farsang utolsó napján már a nyári boros ünnepekre készültek a nyugat-balatoni települések.

Keszey Ágnes

Cserszegtomajon, a Bakonyi Károly által nemesített Cserszegi fűszeres szülőfalujában gyűltek össze a térségbeli polgármesterek és borosgazdák az "Ünnepi évadnyitó és újborkóstoló a zalai boros rendezvények tükrében" című programra.

A térségben július végétől – augusztus végig sorra követik egymást a borfesztiválok: Rezi, Cserszegtomaj, Gyenesdiás, Balatongyörök, Vonyarcvashegy, Keszthely, Zalakaros és Hévíz lakói és vendégei kóstolhatják a zalai borokat. Ezek megújításáról is beszélgettek a résztvevők az esten.

A nyári borfesziválokra készülnek a települések - dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend nagymestere és Bartha Gábor, Cserszegtomaj polgármestere

A házigazda település polgármestere köszöntötte a megjelenteket:

– A kulturált borfogyasztás elterjesztése a célunk, magyaros vendégszeretettel várjuk a vendégeket. Ma este értékeljük az eddig végzett munkát és egymásra támaszkodva előremutató ötleteket beszélünk meg.

A borfesztiválok sora több, mint húsz éve indult el a régióban, a jobbítás szándékáról szólt dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök – nagymestere.

– Borlovagrendünk felajánlja a segítséget minden településnek, mert olykor érkeznek olyan visszajelzések a fogyasztók részéről, hogy időnként találkoznak nem oda illő borral.

Az est folyamán a települések vezetői és a borosgazdák elmondták ötleteiket és mindazt, hogyan tudják segíteni egymást a még sikeresebb borfesztiválok megvalósítása érdekében, majd térségbeli borokat kóstoltak, melyeket majd nyáron a vendégek is megízlelhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!