Csapi

2015.11.01. 10:45

A csapi iskolások Szlovákiába, Ógyallára kirándultak

Csapi - Mint azt Fülöp Istvánné, a csapi oktatási intézmény igazgatója elmondta, október 21-én kora reggel vágtak neki a hosszú útnak.

Horváth-Balogh Attila

Odafelé gyönyörködtek a Balatonban, a sümegi vár szépségében, Pápán pedig rövid pihenőt tartottak, ahol a gyerekek felidézhették irodalmi élményeiket, mindazt, amit Petőfi Sándorról, Jókai Mórról, vagy éppen Deák Ferencről tanultak.

A következő megálló Komárom-Komárno volt, itt könnyen megtalálták az iskolát, ahol kedves magyar szavakkal, meleg teával, finom pogácsával fogadták a csapatot.

A csapi iskola diákjai az ógyallai csillagvizsgáló előtt. Fotó: Fülöp Istvánné

Már Ógyallán felkeresték a Konkoly-Thege Miklós által épített csillagvizsgálót, melynek érdekessége, hogy egykor lebontották, aztán újra felépítették.

Az építészeti szakközépiskolában megtekintettek egy statika tanóra-részletet, melyen a tanulók nagyon fegyelmezetten magyarázták el, hogy éppen milyen feladatot készítenek, illetve milyen eszközöket használnak a munkájukhoz.

Hazafelé a monostori erődöt nézték meg, és a csapi diákok az idegenvezető poénos előadásmódjának, érthető magyarázatainak köszönhetően könnyen belátták, miért volt szükség az erődítmény felépítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!