Labdarúgó megyei III. osztály: kelet bajnoka a Hévíz II.

Keszthely - A megyei III. osztályú bajnokság a magyar nagypályás futball legalsó szintje. Más megközelítésben a sportág alapja. Sorozatunk az idei bajnokokról szól.

Varga Andor


A Hévíz SE II. csapata három éven belül másodszor lett a keleti csoport legjobbja. Ők általában ősszel jobbak, de ezúttal kiváló, csupán egy döntetlennel csúfított tavaszuk, illetve ennek során tizenkét zsinórban aratott győzelem hozta meg a sikert. De a majdnem félszázszor eredményes gólkirályt is adó zöld-fehérek öröme mégsem teljes.
- Persze boldogok vagyunk, hogy még mindig ilyen jók vagyunk - fogalmazott Szőcs Norbert, a gárda játékosa és edzője, aki a maga 44 évével a harmadik legrutinosabb volt a fürdővárosiak utolsó fordulóbeli kezdőcsapatában.
 - Másrészt nagyon szomorú, hogy vén fejjel, rutinból, edzés nélkül még mindig a legjobbak tudunk lenni a mezőnyben.
Mert a Hévíz II. nem a fürdővárosi fiatal, hanem épp ellenkezőleg, a helyi „öreg” labdarúgók együttese. NB-s múltú játékosok kergetik (vagy inkább: futtatják) itt a labdát, bár nemrég fiatalodtak is: a hévízi utánpótlásból kikerült, de az NB III-as csapathoz oda nem férő focisták révén.
Zárásként pedig egy jó és egy rossz hír: a csapat minden bizonnyal ott lesz a következő szezon rajtjánál - ám továbbra is csak a megyei III-ban. Ennél a csaknál azonban az életkorok ismeretében indokolt a vastag idézőjel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!