Erzsébet-téri munkálatok - Felfordulást igen, jóindulatot nem várhatnak a lakók (fotók)

Nagykanizsa - Ismételten lakossági panasz érkezett az Erzsébet téren munkát végző csatornaprojekt alvállalkozóira. A minap az egyik lakónak saját kezűleg kellett elszórni az útról a földet, hogy gépkocsival dolgozni indulhasson.

Sámel József

A nagykanizsai Erzsébet téren és a környékén zajló munkálatokat amúgy sem könnyű elviselni, a gépek állandó zaja, a hatalmas por, a járhatatlan utak mind feszültségek okoznak az ott élőkben. A lakók nyilván ingerültebbek az átlagosnál, ám olykor nem ok nélkül kapják fel a vizet.

- Az elmúlt két hétben egyszerűen nem lehetett autóval kijárni az udvarból, a járdát ugyanis felszedték, ám semmiféle átjárást nem biztosítottak a lakóknak - mondta Váradi István, az Erzsébet tér 10. szám alatti ház egyik lakója. - A problémánkat persze azonnal jeleztük a polgármesteri hivatal felé, de még úgy is másfél hétbe telt, mire két kupac sódert odaborítottak a bejárat elé. A múlt hét péntekén viszont újabb gond adódott, a térről ugyanis nem lehetett autóval kijárni. A Magyar utcai körforgalomnál lezárták az utat, a Vásár utca felől pedig három nagyobb földrakás miatt nem lehetett autóval közlekedni. Mivel a munkahelyemre indultam, megkértem a helyszínen lévő egyik brigádvezetőt, hogy egy géppel tolják le a földet az útról. Megdöbbenésemre azt a választ kaptam: ha zavar a földkupac, szórjam el magam. Kénytelen voltam magam elszórni a földet, miközben a melósok rajtam röhögtek. Úgy vélem: ez a fajta mentalitás elszomorító, ha szorult volna valakibe egy kis emberség, két perc alatt segíthetett volna.

Az eset kapcsán megkerestük Tóth Nándort, a kanizsai regionális szennyvíztársulás elnökét, aki jelezte: a járda elbontásáért, a kijárás akadályozásáért nem őket terheli a felelősség, ezt a munkát ugyanis a belvárosi rekonstrukció keretében végzi a kivitelező.

- A másik ügy engem éppúgy felháborít, mint a panaszost - jelezte az elnök, aki amellett, hogy elnézést kért a kellemetlenségért, a beruházóval is szót váltott. - A hasonló esetek elkerülése érdekében arra kérem a város lakóit, hogy ne álljanak le vitatkozni a munkásokkal, ha problémájuk van, azt felénk jelezzék.

Tóth Nándor elmondta: a panaszok, észrevételek bejelentését egy ingyenesen hívható zöld számon - 06-80-630-039 - lehet megtenni vagy személyesen a Csányi utca 1/A szám alatti ügyfélszolgálati irodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!