Korábban nyitott a bölcsőde Hévízen

A bölcsisek már tavaly ősszel birtokba vették az új intézményt Hévízen, ám a beruházás pályázati projektjét kedden zárták le. Október elején adták át a bölcsődét, melyet 113 millió forint ráfordításával építtetett a város önkormányzata.

Sámel József

Az összeg jelentős részét, nyolcvanmillió forintot a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán nyerték el. A projektzárón Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy Hévíznek a turizmus fejlesztése mellett a lakosság megtartására, segítésére is figyelmet kell fordítania. A bölcsőde e célt szolgálja, hiszen kisgyermekes családokat, a szülők zavartalan munkavégzését segíti.


Papp Gábor polgármester a gondolatsort folytatva elmondta: az igények régóta feszítőek voltak, s a folyamatos gyermeklétszám- emelkedés is jelezte, hogy szükség van az intézményre. Köszönetet mondva a pályázatban részt vevőknek és kivitelezőknek – örömét fejezte ki, hogy a bölcsőde elkészült, s az a tervezettnél hónapokkal korábban megnyithatta kapuit.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!